Η κόρη του άγγλου μουσικού Phil Collins δεν άφησε τη διασημότητα του πατέρα της να την επισκιάσει. Η αγαπημένη ηθοποιός, που μέσα από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά «Emily in Paris» τράβηξε την προσοχή μας, αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της τηλεόρασης.

Who is who

Η Lily Jane Collins γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1989 στην Αγγλία. Σε ηλικία 5 ετών, μετά το διαζύγιο των γονιών της, μετακόμισε στο Λος Αντζελες. Η πρώτη εμφάνισή της στην τηλεόραση έγινε όταν ήταν μόλις 2 ετών στη σειρά του BBC «Growing Pains». Αν και φοίτησε στο σχολείο Youth Academy for Dramatic Arts την ενδιέφερε κυρίως η δημοσιογραφία, όπου και έκανε το μεταπτυχιακό της.

Ακολουθώντας τα χνάρια της Κάρι Μπράντσο, εργάστηκε ως συντάκτρια σε αρκετά περιοδικά μόδας όως τα «Teen Vogue», «Seventeen» κ.ά., στο τέλος όμως την κέρδισε η υποκριτική. Η πρώτη μεγάλη της επιτυχία ήρθε με το «The Blind Side» όπου υποδυόταν την κόρη της Sandra Bullock.

Η πορεία της από τότε είναι σταθερά ανοδική, με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δημοφιλείς ταινίες, όπως οι «Mirror Mirror», «Love, Rosie», «Les Miserables». Ωστόσο η μεγάλη αναγνώριση ήρθε όταν μεταμορφώθηκε στην Emily Cooper, επίδοξη marketer και fashion icon που ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Για τους ρόλους της

«Με ενδιαφέρουν οι πολύπλευροι ρόλοι που έχουν ρεαλιστική υπόσταση, που δεν είναι απλά η ήσυχη έφηβη, το θύμα ή μία καλή φίλη».

Για τα κουτσομπολιά

«Δεν σπαταλάω τον χρόνο μου ανησυχώντας για το τι λένε οι άλλοι για εμένα. Θέλω μόνο να εστιάζω στη δουλειά μου και στη δημιουργία όμορφων projects».

Για τους γονείς της

«Μπορεί να μεγαλώνω, όμως οι γονείς μου θα με θεωρούν πάντα το κοριτσάκι τους. Ο μπαμπάς μου με καμαρώνει όταν με βλέπει στο σινεμά αλλά οι σκηνές ας πούμε που περιλαμβάνουν φιλιά δεν του είναι και τόσο ευχάριστες».

Για την ομορφιά

«Οταν αποδέχεσαι πλήρως τον εαυτό σου και επιδιώκεις συνεχώς την αυτοβελτίωση, τότε εκπέμπεις αυτοπεποίθηση και ομορφιά, την οποία προσέχουν όλοι».