Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Φίλιππος», η οποία πλήττει τη χώρα με ισχυρές χιονοπτώσεις, ενώ μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν σε Αττική και Εύβοια.

Αυτή την ώρα χιονίζει σε Πεντέλη, Αχαρνές, στη Δροσιά, στο Διόνυσο και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στα περισσότερα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια. Λόγω της χιονόπτωσης κλειστές είναι η οδός Αναστάσεως, από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς Υμηττό, η Λεωφόρος Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής.

Κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Αττική, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, πέραν των απαγορεύσεων και των λοιπών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είναι ήδη σε ισχύ, θα εφαρμοσθούν και οι ακόλουθες διακοπές κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων:

  • Στον αυτοκινητόδρομο της Π.Α.Θ.Ε., από την 56,728η χ/θ (όρια Νομού Αττικής) έως την 93η χ/θ (Μετωπικά Διόδια Θηβών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. (Νομός Βοιωτίας).
  • Στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας (Α – 11), από την 1η χ/θ έως την 11η χ/θ, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας προς Π.Α.Θ.Ε. με προορισμό τη Λαμία, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων που διεξάγεται προς Π.Α.Θ.Ε., να πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων (Νομός Ευβοίας).
  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ (Ριτσώνα), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. (Νομός Ευβοίας).

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, στο Νομό Ευβοίας, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και:

  • Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.

Δείτε live που χιονίζει τώρα:

ΕΛΑΣ για κακοκαιρία «Φίλιππο»: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

Συναγερμό για τέσσερις περιοχές στις οποίες τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν τα φαινόμενα απο την κακοκαιρία «Φίλιππος» σήμανε η ΕΛΑΣ ζητώντας από τους κατοίκους τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι περιοχές στις οποίες τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα είναι:

  •  Αττική
  • Βοιωτία,
  • Φθιώτιδα
  • Εύβοια

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή του συνιστά στους πολίτες σε αυτές τις περιοχές να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις προσθέτοντας ότι η προειδοποίηση αφορά και τις περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Επιπρόσθετα, παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες» προστίθεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Συστάσεις και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Αττική

Νωρίτερα αντίστοιχο μήνυμα έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για ισχυρή σύσταση χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

«Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων & χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε βόρεια & ανατολική #Αττική, #Βίλια, #Φυλή & #Ερυθρές. Η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της ΓΓΠΠ.

Ενδεικτική της μεταβλητότητας των φαινομένων το γεγονός ότι λίγο πριν τις 7 το πρωί χρειάστηκε να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκή και μετά τις Αφίδνες καθώς υπήρχε μεγάλο πρόβλημα για ένα τμήμα 10χλμ. μετά τις Αφίδνες. 

Τελικά το μέτρο ήρθη λίγο πριν τις 7:30 προλαβαίνοντας ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα και ταλαιπωρία σε όδους οδηγούς βρίσκονταν στη λεωφόρο Κηφισού.

Όπως εξήγησε ο διοικητής της Τροχαίας η απόφαση για διακοπή της κυκλοφορίας ελήφθη γιατί υπήρξε πρόβλημα για ένα τμήμα της εθνικής οδού μήκους 10χλμ. μετά τα διόδια των Αφιδνών. Σύμφωνα με τον ίδιο συνεκτιμούνται όλες οι πιθανότητες και για να μην κινδυνέψουν οδηγοί λέγοντας ότι θα υπάρχει εκ νέου διακοπή της κυκλοφορίας εφόσον το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το στο Google News