Μετά την απολέπιση, είναι η καλύτερη στιγμή για την ενυδάτωση και τη θρέψη του σώματος. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αν έχουμε κανονική επιδερμίδα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, χρησιμοποιούμε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα. Αν έχουμε ξηρή ή θαμπή επιδερμίδα με τάση για ξεφλούδισμα, επιλέγουμε για καθημερινή χρήση ένα βούτυρο σώματος. Ψάχνουμε συσκευασίες με τις λέξεις body butter ή baume. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες συνθέσεις για διαφορετικές ανάγκες. Για να επιλέξουμε την  κατάλληλη, ρίχνουμε μια ματιά στα σημαντικότερα καλλυντικά συστατικά:

* Λιπίδια

Τέτοια είναι τα φυτικά έλαια, η γλυκερίνη και είδη βουτύρων (καριτέ, shea). Δημιουργούν ένα φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας που της επιτρέπουν να αναπνέει και ταυτόχρονα την κάνουν ελαστική και απαλή.

* Αντιοξειδωτικά συστατικά

Διατηρούν τη υγεία και δυναμώνουν το δέρμα ώστε να αντιστέκεται στις φθορές του περιβάλλοντος και τη γήρανση. Από τα πιο ισχυρά είναι οι βιταμίνες Ε και C, και oι πολυφαινόλες από φυτικά εκχυλίσματα. Για παράδειγμα εκείνο του κουρκουμά είναι 5 φορές πιο ισχυρό από τη βιταμίνη Ε.

* Ενυδατικοί παράγοντες

Αναπληρώνουν την υγρασία των στοιβάδων του δέρματος και δυναμώνουν τα κύτταρα ώστε να συγκρατούν το νερό. Αναζητάμε φυσικές ουσίες, που εκτός από τις συνθέσεις βρίσκονται και στον οργανισμό μας, όπως το συνένζυμο Q10, αμινοξέα, λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6, υαλουρονικό οξύ.

* Καταπραϋντικά συστατικά

Η aloe vera, το εκχύλισμα χαμομηλιού ή καλέντουλας ανακουφίζουν από τους ερεθισμούς και μειώνουν τις ευαισθησίες.

Το σημαντικό tip για αποτελεσματική ενυδάτωση

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να προσφέρουμε καθημερινά την απαραίτητη ενυδάτωση στο σώμα μας είναι μετά το ντους, όταν οι πόροι του δέρματος έχουν διασταλεί από το ζεστό νερό.

Τι κάνουμε:

– Πριν σκουπιστούμε, απλώνουμε ομοιόμορφα μια πλούσια ποσότητα ενυδατικής κρέμας σε όλο σώμα, μέχρι να απορροφηθεί. Δε θέλουμε να υπάρχουν λευκά ίχνη.

– Στη συνέχεια, σκουπιζόμαστε ταμποναριστά. Το ενυδατικό προϊόν σε συνδυασμό με το νερό απορροφούνται σε βάθος κι ενυδατώνουν εντατικά την επιδερμίδα.

DIY μασάζ σώματος

Τι κάνουμε για μια σπέσιαλ περιποίηση στο σπίτι που ξεκουράζει τους μύες και βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

* Βάζουμε στην παλάμη μας μια κουταλιά του γλυκού από ένα έλαιο σώματος και το ζεσταίνουμε. Έτσι θα ενεργοποιήσουμε τα συστατικά του ελαίου προκειμένου να απορροφηθούν από το δέρμα.

– Πόδια: Ξεκινάμε από το πίσω μέρος, με χαλαρές, ανοδικές κινήσεις από τα πέλματα μέχρι τον γλουτό με τα δάχτυλά και τις παλάμες να «αγκαλιάζουν» το πόδι. Στη συνέχεια, περνάμε στο μπροστινό μέρος, και κάνουμε το ίδιο από το γόνατο προς τον μηρό.

– Χέρια: Κάνουμε μασάζ με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή τα δάχτυλα και η παλάμη μας να «αγκαλιάζει» το χέρι, ξεκινώντας από τα δάχτυλα μέχρι το πάνω μέρος του χεριού.

– Κοιλιά: Κάνουμε μασάζ στην περιοχή κυκλικά, σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού.