Τα ντουλάπια της κουζίνας κρύβουν πολλές φορές έναν καλλυντικό θησαυρό. Ετσι συγκεντρώσαμε τα πιο ευεργετικά και συνηθισμένα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, και δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο περιποίησης για το πρόσωπο. Από τον καθαρισμό, και την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, μέχρι μία μάσκα για βελούδινα χείλη, οι παρακάτω συνταγές ομορφιάς θα σας ενθουσιάσουν για την απλότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

 

Εξπρές Ντεμακιγιάζ

1 κουτ. τσαγιού αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο πλούσιο σε βιταμίνες διασπάει το μακιγιάζ, τους ρύπους και τα έλαια, ενώ αφήνει απαλή την επιδερμίδα.

Τρόπος εφαρμογής

Για να πάρει τη θερμοκρασία του σώματος και να δράσει καλύτερα, ρίξτε το αμυγδαλέλαιο στις παλάμες σας και τρίψτε τις μεταξύ τους. Έπειτα απλώστε το στο πρόσωπό ξεκινώντας από το κέντρο και με φορά προς περίγραμμα, κάντε απαλές, κυκλικές κινήσεις. Αφαιρέστε την περιττή ποσότητα του ελαίου με ένα χαρτομάντηλο εμποτισμένο σε ανθόνερο. Εναλλακτικά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Extra tip: Αν δεν έχετε αμυγδαλέλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήστε έλαιο αργκάν ή ελαιόλαδο. Θα έχετε παρόμοια αποτελέσματα. 

 

 

Ενυδατική μάσκα

*μισό αγγούρι

*μισό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

 

Το γαλακτικό οξύ που έχει το γιαούρτι διώχνει με ήπιο τρόπο τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει λάμψη. Το αγγούρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C και σε μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλλιο, μαγγάνιο και πυρίτιο που βοηθάνε την επιδερμίδα να διατηρεί την υγρασία της.

Τρόπος εφαρμογής

Καθαρίστε το αγγούρι και βάλτε το στο μπλέντερ. Έπειτα αναμείξτε το με το γιαούρτι. Μαζέψτε τα μαλλιά σας και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο. Αφήστε τη μάσκα να δράσει περίπου δέκα λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 

Κατά των μαύρων κύκλων και της κούρασης

Μισή πατάτα

Η πατάτα περιέχει το ένζυμο κοτεχολάση, το οποίο έχει λευκαντική δράση.

Τρόπος εφαρμογής

Ξεφλουδίστε και πολτοποιήστε την στο μπλέντερ. Επειτα μοιράστε το μείγμα σε δυο κομμάτια γάζας. Τυλίξτε τα καλά ώστε να γίνουν σαν κομπρέσες κι έπειτα τοποθετήστε τις στα μάτια, για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε με μια απαλή, βαμβακερή πετσέτα. Προσοχή: Μην αφήσετε το χυμό της πατάτας να έρθει σε επαφή με τα μάτια. 

 

Συσφικτική – αντιγηραντική μάσκα

*1 ασπράδι αβγού

*1 κ. σούπας ελαιόλαδο

Το αβγό είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες και ιχνοστοιχεία ενώ το ασπράδι έχει τονωτικές και συσφικτικές ιδιότητες για το δέρμα. Το ελαιόλαδο είναι ένα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και λιπίδια, που καταπολεμούν τα σημάδια του χρόνου και μαλακώνουν την επιδερμίδα.

Τρόπος εφαρμογής

Ανακατέψτε τα συστατικά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο, για 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

 

Για απαλά χείλη

*1 κουτ. γλυκού γιαούρτι

*10 σταγόνες λεμονιού

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε οξέα που επιταχύνουν την απολέπιση, και σε κιτρικό οξύ, που διεγείρει το κολλαγόνο και αποκαθιστά την υγεία των κυττάρων.

Τρόπος εφαρμογής

Αναμείξτε τα υλικά και απλώστε το μείγμα στα χείλη περίπου 15’. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και απλώστε ένα λιπ μπαλμ.