Μια ιδιαίτερη συνέντευξη παραχώρησε η Κατερίνα Γερονικολού. Η αγαπημένη ηθοποιός, με αφορμή την σειρά της ΕΡΤ που πρωταγωνιστεί «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ», μίλησε στο περιοδικό MYtv για τον θάνατο, τον ρομαντισμό και την τηλεόραση από την οποία απείχε δύο χρόνια.

Η επαφή με την τηλεόραση, σχεδόν δύο χρόνια μετά την τελευταία δουλειά, σου έλειψε;

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβε να μου λείψει η τηλεόραση, ούτε θεωρώ ότι ήταν κανένα τεράστιο κενό. Ωστόσο, την αγαπάω και τη θεωρώ ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς μου. Από εκεί και πέρα, πέρυσι, είχα κάποιες προτάσεις που ούτε με ενδιέφεραν ούτε ήταν κάτι που το ζήλεψα. Δεν αναρωτιόμουν αν έκανα καλά ή όχι. Ήμουν σίγουρη για αυτά που είχα απορρίψει και πολύ συνειδητά επέλεξα να κάνω μόνο θέατρο, το οποίο, όμως, δεν λειτούργησε λόγω των περιοριστικών μέτρων ενάντια στην πανδημία.

Μέσα από τη σειρά, ανάμεσα σε αλλά, θίγεται το θέμα του θανάτου…

Είναι λάθος να ξεχνάμε τον θάνατο όταν ζούμε, γιατί είναι μέρος της ζωής. Δεν μπορείς να τον ξεχάσεις, θέλεις δεν θέλεις. Είναι καλύτερο να τον «ξορκίζεις», να μιλάς για αυτόν αλλά και να τον περιμένεις, παρά να κάνεις ότι δεν υπάρχει. Είναι μάταιο αυτό.

Λείπει ο ρομαντισμός από τη σημερινή εποχή;

Επειδή οι ρυθμοί είναι αλλιώς, τα πράγματα δεν τα φτιάχνουμε τόσο ρομαντικά όπως τους αρμόζει. Εγώ είμαι ρομαντική. Μου αρέσει να προσφέρει ο ένας στον άλλον όμορφα αισθήματα, εμπειρίες, εκπλήξεις και όλα αυτά που κάνουν δύο ερωτευμένοι. Για εμένα είναι σημαντικά, αλλά δεν βλέπω να γίνονται συχνά. Επίσης, είμαι από τα κορίτσια που θέλουν και το παραμύθι και τα πάντα όλα.