Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας αυτό το χρονικό διάστημα μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, στην ενημερωτική εκδήλωση της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία, κάνοντας λόγω για μία μικρή αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες.

«Βλέπουμε μία μικρή αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μετάλλαξη Όμικρον 2. Αυτό το στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό, αλλά μοιάζει με την αρχική μετάλλαξη όσον αφορά την νοσηρότητα. Τις τελευταίες βλέπουμε μία μικρή αύξηση και στις νοσηλείες, ωστόσο τα παγκόσμια δεδομένα είναι καθησυχαστικά. Θα είμαστε σε ένα πλατό σταθεροποίησης τις επόμενες ημέρες όσον αφορά την πανδημία», ανέφερε ο κ. Ζαούτης.

Θα «φύγουμε» από τον δείκτη αριθμό κρουσμάτων

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επισήμανε πως έχουμε περάσει σε μία νέα φάση της πανδημίας γι΄αυτό και θα αφήσουμε στην άκρη τον αριθμό των κρουσμάτων.

«Σίγουρα θα φύγουμε από τον δείκτη μέτρησης αριθμού κρουσμάτων. Θα προχωρήσουμε να μετράμε τις νοσηλείες, τις διασωληνώσεις, τις ΜΕΘ και τους θανάτους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Επίσης σημείωσε πως σύντομα τεστ για τον κοροναϊό θα κάνουν μόνο όσοι έχουν συμπτώματα, όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς και όσοι παρουσιάζουν αναπνευστική λοίμωξη.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: