Η μετάβαση από την κούνια του στο μεγάλο κρεβάτι αποτελεί μια μεγάλη αλλαγή για αυτό και είναι σημαντικό να αξιολογήσετε εάν το παιδί σας είναι έτοιμο για μια τόσο μεγάλη αλλαγή προτού αρχίσετε για να βεβαιωθείτε ότι πηγαίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Μερικά από τα σημάδια που θα σας ειδοποιήσουν, περιλαμβάνουν:

Βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία για μεγάλο κρεβάτι

Δεν υπάρχει καμία ηλικία που να είναι ιδανική για το πότε ένα μικρό παιδί πρέπει να μεταβεί σε ένα μεγάλο κρεβάτι, καθώς αυτό τείνει να αλλάζει από παιδί σε παιδί. Ωστόσο, τα παιδιά από 18 έως 30 μηνών είναι συνήθως έτοιμα για τη μετάβαση.

Εάν το παιδί σας έχει φτάσει σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα και εμφανίζει άλλα θετικά σημάδια, όπως αυτά που θα δούμε παρακάτω, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε την μετάβαση.

Σκαρφαλώνει στην κούνια του

Εάν το παιδί σας μπορεί να σκαρφαλώσει εύκολα από την κούνια του, τότε ξέρετε ότι έχει γίνει πολύ μεγάλο για αυτό και χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Διαφορετικά, αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια, καθώς το παιδί μπορεί να πέσει όταν προσπαθεί να σκαρφαλώσει για να βγει ή να μπει στην κούνια.

Το παιδί έχει ψηλώσει

Αν κοιτάξετε το παιδί σας και δείτε ότι τα χέρια και τα πόδια του αγγίζουν τις άκρες της κούνιας, ήρθε η ώρα για την αλλαγή. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η κούνια δεν τους προσφέρει τόσο χώρο όσο παλιά, επομένως πιθανότατα θα είναι πιο άνετα σε κάτι ευρύχωρο.

Νήπια με καλή ρουτίνα ύπνου

Εάν θεωρείτε ότι το παιδί σας κοιμάται καλά, τότε είναι ένα σημάδι ότι είναι έτοιμο για τη μετάβαση. Το παιδί σας δεν πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα να κοιμηθεί την ίδια ώρα, να κοιμάται στο κρεβάτι του όλη τη νύχτα και να μείνει εκεί μέχρι το πρωί.