Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί τα μαλλιά μας έχουν «κολλήσει» σε ένα συγκεκριμένο μήκος;  Η εξήγηση είναι απλή και χωρίζεται σε δυο σκέλη. α) Για να μακρύνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η τρίχα χρειάζεται ένα υγιές περιβάλλον, δηλαδή ένα υγιές, καθαρό τριχωτό. β) Επιπλέον πρέπει να την προστατεύουμε από το σπάσιμο και την ψαλίδα. Η παρακάτω μέθοδος αποτελεί μία εντατική θεραπεία που φροντίζει και τα δυο παραπάνω σημεία προκειμένου τα μαλλιά μας να φτάσουν γρήγορα  στο επιθυμητό μήκος.

DIY έλαιο για πιο μακριά μαλλιά

Τι θα χρειαστούμε

20 ml  καστορέλαιο

12 ml έλαιο καρύδας

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ιλάνγκ-ιλάνγκ

Η παρασκευή και ο τρόπος εφαρμογής

Ρίχνουμε όλα τα έλαια σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το αναδεύουμε, ώστε να ενωθούν όλα τα συστατικά. Έπειτα, απλώνουμε το μείγμα κατά μήκος των μαλλιών, και το αφήνουμε τουλάχιστον μία ώρα. Ιδανικά το αφήνουμε όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα λουζόμαστε κανονικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 1 με 2 φορές την εβδομάδα ώστε να εξασφαλίσουμε γρήγορα τα υγιή, μακριά μαλλιά που επιθυμούμε.

Extra tip: Δίνουμε τη δέουσα προσοχή κατά το ξέμπλεγμα, προκειμένου να αποφύγουμε το σπάσιμο της τρίχας και την εμφάνιση ψαλίδας.

Beauty info: Ολα τα παραπάνω φυσικά συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε θεωρούνται από τα πιο ευεργετικά για τα μαλλιά καθώς τους χαρίζουν λάμψη και τα δυναμώνουν από τη ρίζα. Πιο συγκεκριμένα, εξυγιαίνουν το τριχωτό, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύουν τη διαδικασία αναγέννησης. Παράλληλα, ενυδατώνουν και θρέφουν την επιφάνεια της τρίχας σφραγίζοντας τυχόν φθορές.

Extra tips:

#1 Αν το ξεμπέρδεμα των μαλλιών μας είναι μία δύσκολη διαδικασία, ρίχνουμε λίγες σταγόνες καστορέλαιου στο conditioner που χρησιμοποιούμε.

#2 Για να καταπολεμήσουμε το καθημερινό φριζάρισμα, ρίχνουμε λίγες σταγόνες από το έλαιο στις παλάμες μας και τις περνάμε απαλά από τα μαλλιά μας.

#3 Για ενισχυμένη θρέψη και εντατική θεραπεία στα ξηρά, αφυδατωμένα μαλλιά, αντικαθιστούμε το έλαιο καρύδας με ελαιόλαδο ή έλαιο χοχόμπα και λιωμένο βούτυρο καριτέ.