Ενας ποιοτικός 8ωρος ύπνος πέρα από τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας, κάνει καλό και στο δέρμα. Για την ακρίβεια, είναι η πιο αποτελεσματική και οικονομική θεραπεία για νεανική, ξεκούραστη όψη.

Γιατί: Το διάστημα από τα μεσάνυχτα μέχρι νωρίς το πρωϊ, η αναπλαστική δύναμη του δέρματος φτάνει στο ζενίθ της. Ενισχύεται η παραγωγή του κολλαγόνου, επιδιορθώνονται οι φθορές που έχει υποστεί η επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της μέρας, εντείνεται η φυσική της απολέπιση και η αναγέννηση των κυττάρων. Επιπλέον, ο ύπνος μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, το οποίο αφήνει έντονα τα αποτυπώματά του στην όψη μας τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα, εντείνοντας την πρόωρη γήρανση.

Ωστόσο για να ενισχύσουμε τα ευεργετικά αποτελέσματά του δεν πέφτουμε στο κρεβάτι, αν προηγουμένως δεν έχουμε ακολουθήσει λίγα αλλά βασικά βήματα περιποίησης. Μπορεί να ακούγεται βαρετό ή κουραστικό, όμως η ξεκούραστη όψη μας το πρωϊ στον καθρέφτη θα μας αποζημιώσει.

Ντεμακιγιάζ / Καθαρισμός

Αφιερώνουμε λίγα λεπτά για την πιο βασική κίνηση ομορφιάς το βράδυ. Ετσι απομακρύνουμε τους ρύπους, το σμήγμα και το μακιγιάζ από το πρόσωπό μας, προκειμένου η επιδερμίδα μας να «αναπνεύσει».

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι ο εξής: Ρίχνουμε λίγο νερό micellaire σε έναν βαμβακερό δίσκο ντεμακιγιάζ και τον περνάμε από πρόσωπο και λαιμό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι οι δίσκοι να μένουν καθαροί.

Αν επιλέξουμε τον διπλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ / καθαρισμός)

Εκτός από το νερό micellaire, προτιμάμε μία ήπια καθαριστική σύνθεση που ξεπλένεται με νερό και που ταυτόχρονα σέβεται το pH του δέρματος. Τέλος, σκουπιζόμαστε με μια καθαρή πετσέτα με ταμποναριστές, απαλές κινήσεις.

Ενυδάτωση / Θρέψη / Αντιγήρανση

-Εφαρμόζουμε 2-3 σταγόνες από έναν ορό αντιγήρανσης και τον απλώνουμε με τις παλάμες μας σε πρόσωπο και λαιμό κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις. Ιδανικά επιλέγουμε έναν ορό με υαλουρονικό οξύ και ρετινόλη, για ενίσχυση της αναγέννησης των κυττάρων και της λάμψης.

-Αφού απορροφηθεί χρησιμοποιούμε μία κρέμα νύχτας, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Ιδανικά αφιερώνουμε 1-2 λεπτά κάνοντας μασάζ με ένα jade roller ή gua sha. Τα εργαλεία αυτά ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και συμβάλλουν στην αποτελεσματική αποτοξίνωση και τη λάμψη της επιδερμίδας.

 

Special Treatments

Απολέπιση

Απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και εξασφαλίζουμε βαθιά απορρόφηση των καλλυντικών μας συνθέσεων με ένα σκραμπ ή μία μάσκα με γλυκολικό οξύ.

Προσοχή: Η συχνότητα της διαδικασίας ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να την εκτελούμε καθημερινά, διαφορετικά θα διαταράξουμε τον επιδερμιδικό φραγμό μας.

 

Mάσκα νύχτας

Μετά την απολέπιση είναι η ιδανική στιγμή για να εφαρμόσουμε μια μάσκα προσώπου, είτε υφασμάτινη είτε σε μορφή κρέμας. Αν επιλέξουμε υφασμάτινη, αφού την αφαιρέσουμε συνεχίζουμε την ενυδάτωσή μας με τον ορό και την κρέμα μας.

Αν η μάσκα μας είναι κρεμώδης και το επιτρέπει η σύνθεσή της την αφήνουμε να δράσει καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.