Γνωστές είναι οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού, όπου άτομα ενώ έχουν μολυνθεί και έχουν περάσει την covid-19, δεν εκδηλώνουν κανένα σύμπτωμα. Έτσι, ενώ οι άνθρωποι μπορεί να φέρουν τον ιό, τελικά ανακάμπτουν δίχως καν να το γνωρίζουν. Μερικά ενδεικτικά σημάδια, που θα σας προειδοποιήσουν σε αυτήν την περίπτωση, περιλαμβάνουν:

Η covid-19 «αφήνει» εγκεφαλική ομίχλη

Εάν αντιμετωπίζετε ομίχλη στον εγκέφαλο, όρος που περιγράφει την αδυναμία στην συγκέντρωση, μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι περάσατε κορωνοϊό. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η γνωστική επιβράδυνση και τα προβλήματα που σχετίζονται με την διάθεση συνδέονται συνήθως με την covid-19, παρά με άλλες ιογενείς λοιμώξεις.

Περάσατε έντονο κρύωμα;

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο να κρυώνετε κάθε χειμώνα, αν ήταν περίπου 2 εβδομάδες ή περισσότερο, μπορεί να ήταν covid-19. Ενώ το κρυολόγημα συνήθως διαρκεί μόνο λίγες ημέρες, συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα του κορωνοϊού μπορεί να εκδηλωθούν για πολύ περισσότερο, προκαλώντας πυρετό και δυσκολεύοντας την αναπνοή.

Είστε εξαντλημένοι;

Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα του κορωνοϊού περιλαμβάνει την συνεχιζόμενη κόπωση ή το γενικότερο αίσθημα εξάντλησης. Πολλοί ασθενείς αναφέρουν παρατεταμένη κούραση. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι νιώθουν σαν να μην έχουν κοιμηθεί καθόλου, ακόμα και αν το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκαν κανονικά, ενόχληση που μπορούσε να διαρκέσει ακόμα και έξι μήνες μετά την πιθανή έκθεση.