Οι οθόνες των υπολογιστών και των smartphones, οι τηλεοράσεις και οι ταμπλέτες είναι οι συσκευές που βρίσκονται συνεχώς στην καθημερινότητά μας. Η πολύωρη, καθημερινή έκθεσή μας στην ακτινοβολία που εκπέμπουν, που αποκαλείται ακτινοβολία του φωτός υψηλής ενέργειας (HEV)  ή αλλιώς μπλε φως, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όχι μόνο των ματιών μας αλλά και της επιδερμίδας μας.  Το φαινόμενο που ονομάζεται blue light pollution είναι μία από τις κυριότερες αιτίες πρόωρης γήρανσης. Όπως και η ηλιακή ακτινοβολία, έτσι και το blue light προκαλεί εκφυλισμό στο DNA των κυττάρων επηρεάζοντας τη δομή τους  καθώς και τις λειτουργίες ανανέωσης του δέρματος.

Skincare Vs Digital Ageing

Τα βασικότερα σημεία της  καλλυντικής μας φροντίδας ενάντια στις επιπτώσεις του μπλε φωτός.

* Χρησιμοποιούμε καλλυντικά με αντιοξειδωτικά ισχυρά συστατικά όπως η βιταμίνη C, οι πολυφαινόλες και το υαλουρονικό οξύ.

-Μετά τον καθαρισμό του προσώπου επιλέγουμε έναν ορό με τα παραπάνω συστατικά. Η σύνθεση χάρη στη λεπτόρρευστη σύστασή της, απορροφάται καλύτερα από τις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας.

-Στη συνέχεια εφαρμόζουμε μία αντιρυτιδική και αποτοξινωτική σύνθεση ημέρας που είναι σχεδιασμένη για να καταπολεμά την περιβαλλοντική μόλυνση και τις επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες στην επιδερμίδα.

* Εφαρμόζουμε καθημερινά αντηλιακό ευρείας προστασίας ακόμα και όταν εργαζόμαστε από το σπίτι. Η σύνθεση μπλοκάρει την ακτινοβολία που εκπέμπει το λάπτοπ. Επίσης, ρυθμίζουμε τη φωτεινότητα του ώστε να μην κουράζει τα μάτια μας. Ετσι αποφεύγουμε να κάνουμε γκριμάτσες οι οποίες προκαλούν ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

* Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ψεκάζουμε το πρόσωπό μας με ένα αντιοξειδωτικό mist, ώστε να αναζωογονήσουμε το δέρμα.

*Πίνουμε άφθονο νερό προκειμένου να ενισχύουμε την αποτοξίνωση και την υγρασία των κυττάρων της επιδερμίδας.

*Κοιμόμαστε καλά και όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας. Ετσι δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο στο δέρμα να κάνει την απαραίτητη επανόρθωση και ανανέωση, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες.

* Περιορίζουμε τη χρήση των συσκευών που εκπέμπουν μπλε φως. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, καθώς πολλοί είμαστε εθισμένοι με το κινητό ή με την τηλεόραση, ωστόσο θα κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας αλλά και την ψυχολογία μας.