Τον οδικό χάρτη για τις γιορτές του Πάσχα, μετά τις ανακοινώσεις για άρση των μέτρων, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Η πανδημία φαίνεται να ελέγχεται. Αυτά τα δύο χρόνια, μας έδειξαν ότι αντιμετωπίζουμε καθημερινά καινούργια πράγματα. Ξεκινάμε με μία καινούργια κανονικότητα. Να χαρούμε το Πάσχα» είπε η κ. Γκάγκα, η οποία ωστόσο συνέστησε τη χρήση μάσκας όπου παρατηρείται συνωστισμός, ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

«Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 33 έτη» είπε από την πλευρά της η κ. Παπαευαγγέλου, η οποία ωστόσο συμπλήρωσε πως μεταφερόμαστε από την εποχή των αυστηρών μέτρων στην εποχή που οι προσωπικές επιλογές μας καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το αν θα μολυνθούμε από τον ιό.

Παράλληλα, η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως «θα πάμε στην εκκλησία φορώντας τη μάσκα μας. Θα πάμε στην εξοχή να συναντήσουμε την οικογένειά μας και τους φίλους μας, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με την απλή τήρηση των μέτρων όπως η χρήση μάσκας, η προτίμηση συναθροίσεων σε ανοιχτούς χώρους και η διενέργεια self test πριν συναντήσουμε τα ευάλωτα άτομα της οικογένειάς μας θα μας βοηθήσουν να κάνουμε καλό Πάσχα».

Είμαστε όλοι έτοιμοι να γιορτάσουμε το Πάσχα εξήγησε και συμπλήρωσε πως ο ιός που κυκλοφορεί φαίνεται ηπιότερος για τους εμβολιασμένους.