Αποτελούν έναν αποτελεσματικό σύμμαχο για να ενυδατώσουμε, να προσφέρουμε άνεση και λάμψη στο δέρμα. Μάλιστα η συστηματική χρήση τους μπορεί να επανορθώσει ορατά τις φθορές και να προλάβουν την πρόωρη γήρανση. Ωστόσο, όπως ισχύει για όλα τα καλλυντικά έτσι και τα έλαια περιποίησης του προσώπου αποδίδουν τα μέγιστα, όταν τα χρησιμοποιούμε σωστά. Με τα παρακάτω tips θα αποδώσουν τη μάξιμουμ περιποίηση, χωρίς ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Ελαια προσώπου: Το μεγάλο τους πλεονέκτημα

Είναι η λιπόφιλη σύστασή τους, η οποία είναι συμβατή με την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας. Ετσι απορροφούνται καλύτερα κι ενισχύουν τον προστατευτικό φραγμό της εμποδίζοντας την απώλεια υγρασίας.

Η ξηρή, αφυδατωμένη αλλά και η ώριμη επιδερμίδα ωφελούνται ιδιαίτερα από τα facial oils. Ωστόσο κάποια έλαια όπως το tea tree oil, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα ακόμα και για τον λιπαρό τύπο, καθώς είναι αντιμικροβιακά και αντισταθμίζουν την ανισορροπία στην παραγωγή σμήγματος. Τέλος, είναι προτιμότερο να τα εισάγουμε στη νυχτερινή μας ρουτίνα, μετά τον καθαρισμό, τον ορό και πριν από την κρέμα μας.

Οι κατηγορίες τους

Τα facial oils χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: Για καθαρισμό και για ενυδάτωση. Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για τη σωστή χρήση τους.

* Eλαιο καθαρισμού

Μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη του είναι τα εξής: Διασπά και απομακρύνει αποτελεσματικά το μακιγιάζ, καθαρίζει απαλά και ταυτόχρονα αφήνει βελούδινη την επιδερμίδα προστατεύοντας τον επιδερμιδικό φραγμό της.

Πώς το χρησιμοποιούμε:

– Ρίχνουμε στις παλάμες μας μια μικρή ποσότητα ελαίου. Κάνουμε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά μας σε στεγνή επιδερμίδα προκειμένου να διασπάσουμε το μακιγιάζ και τους ρύπους.

-Στη συνέχεια προσθέτουμε ελάχιστο χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το μασάζ μέχρι η σύνθεσή μας να ενεργοποιηθεί και να γαλακτοποιηθεί.

-Επειτα ξεπλένουμε καλά με χλιαρό νερό και σκουπίζουμε απαλά.

* Ελαιο θρέψης και ενυδάτωσης

Πώς το χρησιμοποιούμε:

Ζεσταίνουμε στα χέρια μας 2-3 σταγόνες και κάνουμε απαλό μασάζ στο πρόσωπο με τα ακροδάχτυλα. Προαιρετικά χρησιμοποιούμε ένα face roller.

Στη συνέχεια, αν το δέρμα μας είναι ξηρό, μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω μία ενυδατική κρέμα.