Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ! η Ελένη Πετρουλάκη.

Η γνωστή γυμνάστρια, μεταξύ άλλων, μίλησε για το αυτοάνοσο νόσημα που την ταλαιπώρησε και αναφέρθηκε στα λάθη που κάνουμε συχνά στην άσκηση και τη διατροφή μας.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από όσα είπε

Πριν από λίγο καιρό μίλησες για ένα αυτοάνοσο νόσημα που έχεις. Για ποιο λόγο επέλεξες να το μοιραστείς δημόσια;

«Δεν είμαι σούπερ ήρωας. Δεν μου αρέσει να κλαίγομαι, δεν είμαι μίζερη και δεν συνηθίζω να λέω ανοιχτά τα προβλήματά μου. Λειτουργώ όπως περιγράφει ένα γιαπωνέζικο ρητό: 7 φορές θα πέσεις και 8 θα σηκωθείς». Ήρθα και εγώ με τη σειρά μου να αντιμετωπίσω ένα αυτοάνοσο, όπως ο περισσότερος κόσμος.

Μέσα από τις θεραπείες που μου έδωσαν οι γιατροί και μέσα από τη δική μου ανάγκη θέλησα να κάνω κάτι παραπάνω, ώστε να μην είμαι νωχελική και να έχω ενέργεια. Αυτό μου το έδωσε η άσκηση. Είπα θα το παλέψω μόνη μου και μετά από τέσσερα χρόνια μίλησα. Από αυτές τις ασκήσεις σώθηκα. Είχα χρόνια κόπωση και καταπόνηση των αρθρώσεων, αλλά είμαι λειτουργική».

Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε συχνά στην άσκηση και τη διατροφή μας;

«Δίαιτα και σκληρή προπόνηση μαζί. Είναι λάθος. Δεν συνδυάζονται. Όταν κάνεις σκληρή προπόνηση, δεν πρέπει να κάνεις δίαιτα. Όταν κάποιος πάει στο γυμναστήριο από εκεί που ήταν σε πλήρη ακινησία με το να βρίσκεται σε πλήρη κίνηση του ανοίγει η όρεξη, τρώει παραπάνω αφού καταναλώνει ενέργεια και τελικά παίρνει κιλά. Οπότε, όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά, η άσκηση πρέπει να είναι ήπιας μορφής.

Επίσης, πρέπει να επιλέγουμε τον κατάλληλο τύπο άσκησης – δεν είναι όλα για όλους. Τα κοινά προγράμματα είναι για τον γενικό πληθυσμό, αλλά αν έχει κάποιος ιδιαιτερότητα, πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικό. Δεν υπάρχει σωστή πληροφόρηση. Ό,τι κάνει η φίλη μου ή ο διπλανός μου και βλέπουμε πως λειτουργεί σε εκείνον, το κάνουμε και εμείς. Λάθος! Ή ό,τι βλέπουμε στα social media το αντιγράφουμε επειδή κάποιος που αυτοορίζεται fitness blogger έχει πολλούς followers. Επίσης, λάθος».