Είναι συνώνυμο της κομψότητας και της ομορφιάς στην κουλτούρα της Απω Ανατολής και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία και την Κορέα. Ανθίζει την άνοιξη, γι’ αυτό συμβολίζει το συναίσθημα της αναζωογόνησης, της νέας αρχής, της χαράς και της προσμονής για καλύτερες μέρες. Ο λόγος για τα άνθη κερασιάς. Οσο όμορφα είναι, άλλο τόσο ευεργετικά θεωρούνται για την επιδερμίδα. Μάλιστα αποτελούν ένα από τα κορυφαία συστατικά για τις πρώτες ρυτίδες, σύμφωνα με την κοσμετολογία. Γι’ αυτό τα συναντάμε σε καλλυντικά περιποίησης προσώπου και σώματος, αν και ομολογουμένως όχι τόσο συχνά όσον αφορά στην Ευρώπη.

Ενάντια στις πρώτες ρυτίδες

Για την ακρίβεια, τα καλλυντικά με άνθη κερασιάς θεωρούνται πολύτιμα στοιχεία και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τελετουργίας ομορφιάς των Γιαπωνέζων. Και αυτές άλλωστε όπως και οι Κορεάτισες φημίζονται για την περιποιημένη, φωτεινή και αψεγάδιαστη όψη τους. Η διόλου ευκαταφρόνητη περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την πρόληψη και αντιμετώπιση των πρώτων ρυτίδων. Ωστόσο οι ιδιότητες τους δεν είναι μόνο αυτές.

Τα πολλαπλά οφέλη τους

Τα άνθη κερασιάς έχουν ενυδατική και μαλακτική δράση χαρίζοντας ελαστικότητα και απαλότητα στο δέρμα. Εμείς τα εντοπίσαμε σε καλλυντικά που στοχεύουν στα παρακάτω:

* καθαρίζουν το δέρμα από τις τοξίνες και το αφήνουν φωτεινό και υγιές

* βοηθούν στην εξομάλυνση των δυσχρωμιών που προέρχονται από τον ήλιο

* διεγείρουν την ανανέωση των κυττάρων και συμβάλλουν στον σχηματισμό κολλαγόνου

* καταπραϋνουν την ευαίσθητη επιδερμίδα

* καταπολεμούν τη φωτογήρανση, χάρη στην αντιοξειδωτική δύναμή τους

* κάνουν λείο και απαλό το δέρμα

Extra tip: Για να ανακαλύψουμε τα καλλυντικά με άνθη κερασιάς, προσέχουμε τις ετικέτες αλλά και τη σύνθεση στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Εκεί θα συναντήσουμε την ονομασία «άνθη κερασιάς» ή “cherry blossom”. Μια άλλη ονομασία ωστόσο είναι το άνθος sakura.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: