Τι είναι το Korean Beauty ή Κ-Beauty;

Είναι τα καλλυντικά που παράγονται στη Νότια Κορέα, βάσει μιας συγκεκριμένης φιλοσοφίας περιποίησης, η οποία αναλύεται στις εξής αρχές:

α) οι συνθέσεις και οι θεραπείες είναι ήπιες και σχεδιασμένες ώστε να λειτουργούν μακροπρόθεσμα.

β) layering, δηλαδή το «χτίσιμο» της περιποίησης. Το K-Beauty δεν ποντάρει σε μια «βαριά» σύνθεση αλλά σε πολλές λεπτόρρευστες: Οροί, ενυδατικά νερά, αμπούλες, μάσκες. Όλα απορροφούνται εύκολα από το δέρμα ώστε να μπορεί να εφαρμόζεται το ένα μετά το άλλο.

γ) εξατομίκευση. Κάθε επιδερμίδα είναι μοναδική όπως εμείς. Ετσι τα συστατικά και η ποσότητα εφαρμογής διαφέρουν ανά περίπτωση.

δ) τα κορεάτικα καλλυντικά είναι καινοτομικά και εμπνευσμένα από τη φύση. Π.χ. το έκκριμα σαλιγκαριού έγινε μόδα πρώτα στη Νότια Κορέα και εξαπλώθηκε στον υπόλοιπο κόσμο.

Πώς έγινε παγκόσμια, κυρίαρχη τάση στο skincare

Η Κορέα έχει μια τεράστια παράδοση στην περιποίηση που πηγάζει από την αρχαιότητα. Τα κορεάτικα brands μπορεί να μας ήταν άγνωστα αλλά έχουν ιστορία χρόνων. Χάρη στην παγκοσμιοποίηση και το Internet όλα αυτά εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο, ο οποίος διαπίστωσε ότι έχουν απτό αποτέλεσμα.

Τα βήματα της κορεάτικης περιποίησης είναι αυστηρά 10;

Όχι απαραίτητα! Μπορεί να γίνουν 4, μπορεί και 15, ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Αν θέλετε να δείτε ποια είναι τα συνήθη 10, κάντε κλικ εδώ.

Ποια είναι τα πιο εμβληματικά προϊόντα της κορεάτικης περιποίησης;

Τα essences, δηλαδή τα καλλυντικά… με «νερένια» υφή και αναμφίβολα οι sheet masks. Πρόκειται για υφασμάτινες μάσκες εμποτισμένες με λεπτόρρευστο υλικό. Σίγουρα τις έχετε δει σε κάποιο instagram celebrity.

H διαδικασία των 10 βημάτων διαρκεί πολλή ώρα;

Όχι, με εξαίρεση το βήμα της μάσκας που χρειάζεται κάποια ώρα για να δράσει. Τα υπόλοιπα στάδια διαρκούν κάποια λεπτά. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες γυναίκες στον κόσμο που βλέπουν τον καθαρισμό και την περιποίηση ως αγγαρεία, οι Κορεάτισες θεωρούν ότι είναι μια ιεροτελεστία για την υγεία της επιδερμίδας αλλά και της ψυχής.