Ολοταχώς για τέλος στη χρήση της προστατευτικής μάσκας φαίνεται πως βαδίζει η χώρα μας. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι από την 1η Ιουνίου αποτελεί να αρθεί το μέτρο της μάσκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ, στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να αρθεί και από τους εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι χώροι που θα παραμείνει υποχρεωτική, όπως στα νοσοκομεία, στα γηροκομεία και στα σχολεία, μέχρι το κλείσιμο τους μετά τις θερινές εξετάσεις.

Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ

Προβληματισμός πάντως επικρατεί αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την χρήση της στα ΜΜΜ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μάσκες για τα αεροπορικά ταξίδια προς και εντός της Ελλάδας θα παραμείνουν υποχρεωτικές μέχρι τις 31 Μαΐου και από εκεί και πέρα αναμένεται να δούμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η χώρα.

Εδώ υπάρχει μια αντίφαση, καθώς θα είναι περίεργο να βγάλουμε τις μάσκες στα αεροπλάνα, αλλά να τις κρατήσουμε στα πλοία.

Αυτό ακριβώς το στοιχείο φαίνεται να προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς και δεν αποκλείεται να δούμε κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας σε αεροπλάνα και πλοία, αλλά διατήρησή της στα αστικά μέσα μεταφοράς.

Δείτε αναλυτικά