Εντονο βλέμμα και φρέσκο μακιγιάζ, χωρίς πολλές κινήσεις. Αυτό το καλοκαίρι θέλουμε να υιοθετήσουμε το πιο εντυπωσιακό καθημερινό λουκ που θα αψηφά τη ζέστη και την υγρασία. Τι χρειαζόμαστε; Λίγο ρουζ, κραγιόν ή λιπ γκλος και ένα brow gel στα φρύδια. Τα μάτια μας είναι ήδη εντυπωσιακά χάρη στις έντονες γυριστές βλεφαρίδες μας. Μην πάει το μυαλό σας στα lashes extensions ή στις ψεύτικες βλεφαρίδες. Μιλάμε για τις δικές μας, τις φυσικές, που έχουν μεταμορφωθεί χάρη στο lash lift.  Πρόκειται για τη δημοφιλή μέθοδο, που ανασηκώνει και τονίζει ακόμη και την πιο μικρή τριχούλα, χαρίζοντάς μας ακόμη πιο σαγηνευτικό βλέμμα.

Lash lift: Τι είναι

Πρόκειται για μία θεραπεία θρέψης και ενδυνάμωσης που κάνει τις βλεφαρίδες να φαίνονται πιο μακριές, πυκνές και γυριστές, σαν να φοράμε μάσκαρα.

Tα πλεονεκτήματά της

Πράγματι η μάσκαρα και το ψαλίδι γυρίσματος κάνουν πιο έντονο το βλέμμα. Ομως η μάσκαρα πρέπει να εφαρμοστεί με τον σωστό τρόπο για να μην βαραίνει το βλέμμα ενώ το ψαλίδι ενδέχεται να τραυματίσει τις βλεφαρίδες έπειτα από καθημερινή χρήση. Επίσης τα extension χαρίζουν έντονο βλέμμα αλλά απαιτούν τακτική συντήρηση για να διατηρηθούν όμορφα. Το lash lift περιποιείται τις φυσικές βλεφαρίδες χωρίς να τις επιβαρύνει συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των άλλων τεχνικών. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί και μετά την αφαίρεση των extensions για αναδόμηση της φυσικής βλεφαρίδας.

Πώς γίνεται

Η ειδικός καθαρίζει την περιοχή των ματιών και εφαρμόζει μια ράβδο από σιλικόνη στο δέρμα σύρριζα στις βλεφαρίδες. Επειτα εφαρμόζει μία ειδική κόλλα πάνω στη ράβδο, ώστε οι βλεφαρίδες να κολλήσουν μια – μια πάνω της και να ανασηκωθούν. Στη συνέχεια η ειδικός απλώνει μια lifting lotion, μία σύνθεση με κερατίνη που θρέφει τις βλεφαρίδες. Η όλη διαδικασία διαρκεί 45-60 λεπτά. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορεί να ακολουθήσει βαφή, κάνοντάς τις ακόμα πιο έντονες.

Πόσο διαρκεί

Το αποτέλεσμα έχει διάρκεια από 6 έως 8 εβδομάδες και δεν απαιτεί συντήρηση.

Τι να προσέξω

Για τις πρώτες 24 ώρες οι βλεφαρίδες δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με υγρασία, νερό, ιδρώτα, μακιγιάζ ή κρέμες. Το επόμενο διάστημα, το μακιγιάζ ματιών μπορεί να γίνει κανονικά αλλά το ντεμακιγιάζ πρέπει να είναι oil free. Π.χ. χρησιμοποιούμε έναν αφρό καθαρισμού προσώπου και ματιών.