Η προσεγμένη εμφάνιση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα περιποιημένα άκρα. Ωστόσο, για ένα όμορφο μανικιούρ ή πεντικιούρ χρειάζεται να παρέχουμε την απαραίτητη περιποίηση στα νύχια μας, έτσι ώστε να διατηρούμε την υγεία και την ανθεκτικότητά τους. Τα παρακάτω μυστικά θα μας βοηθήσουν να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα για μεγαλύτερο διάστημα.

#1 Πώς ξεβάφουμε

Δεν τρίβουμε τα νύχια μας με ασετόν. Προτιμάμε ένα ξεβαφτικό με έλαια. Ρίχνουμε αρκετό σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και το πιέζουμε πάνω στο νύχι. Στη συνέχεια το σκουπίζουμε απαλά. Ακόμα και το πιο σκούρο χρώμα θα φύγει αμέσως.

#2 Το σωστό λιμάρισμα έχει τα μυστικά του

Για να αποφύγουμε το σπάσιμο ή το ξεφλούδισμα των νυχιών, τα λιμάρουμε  προς μία κατεύθυνση (π.χ. από δεξιά προς τα αριστερά) και όχι δεξιά-αριστερά.

#3 Δεν τραυματίζουμε τα πετσάκια

Για να σπρώξουμε τα πετσάκια ή για να καθαρίσουμε τις παρωνυχίδες δε χρησιμοποιούμε αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα αλλά ξύλινα στικ. Επίσης για να αποφύγουμε τους μικροτραυματισμούς που μπορούν να τραυματίσουν τα νύχια, δεν υπερβάλλουμε με το πενσάκι.

#4 Μειώνουμε τις δυσχρωμίες με φυσικό τρόπο

Το οξύ του λεμονιού είναι τόσο δραστικό που σβήνει τις κηλίδες των νυχιών. Γι’ αυτό λοιπόν την επόμενη φορά πριν πετάξουμε μία στιμμένη λεμονόκουπα, την τρίβουμε απαλά στα νύχια. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και ενυδατώνουμε.

#5 Κρέμα χεριών μετά το κάθε πλύσιμο

Ετσι τα θωρακίζουμε από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος και την πρόωρη γήρανση. Επίσης με αυτόν τον τρόπο τα διατηρούμε απαλά.

#6 Προστασία με γάντια

Δε θα σταματήσουμε ποτέ να το υπενθυμίζουμε γιατί είναι σημαντικό. Όταν κάνουμε δουλειές στο σπίτι, όπως το πλύσιμο των πιάτων, φοράμε πλαστικά γάντια. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε τα χέρια από την ξηρότητα και τα χημικά που περιέχουν τα απορρυπαντικά.

#7 Το τρικ για ξεκούραστα πόδια

Παίρνουμε δυο λεκάνες. Στη μία βάζουμε ζεστό νερό και στην άλλη κρύο. Βουτάμε τα πόδια μας πρώτα στο κρύο για 30 δευτερόλεπτα και μετά στο ζεστό για μερικά λεπτά. Τέλος, τα τυλίγουμε με μια πετσέτα και ξαπλώνουμε μισή ώρα με τα πόδια ψηλά, πάνω σε ένα μαξιλάρι. Θα νιώσουμε άμεση ανακούφιση και ξεκούραση.

#8 Ενυδάτωση καθημερινά

Το δέρμα στα πόδια δεν ενυδατώνεται φυσικά όπως το υπόλοιπο σώμα. Μετά το ντους, δεν ξεχνάμε να απλώνουμε και στα πέλματα μια παχιά ενυδατική σύνθεση.

#9 Περπατάμε περισσότερο ξυπόλητοι στο σπίτι

Αλλωστε ο καιρός το επιτρέπει. Ετσι τονώνουμε τη μικρο-κυκλοφορία και κάνουμε απαλό μασάζ στα πέλματα.

#10 Περπάτημα στην άμμο

Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στην παραλία. Επιπλέον, εκεί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την άμμο ως scrub για να κάνουμε απολέπιση στα τραχιά σημεία.