Τι είναι αυτή η κόκκινη γραμμή στο εσωτερικό των μηρών σου; Η εμφάνιση ραγάδων δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο φαινόμενο κατά την απώλεια βάρους – ειδικά όταν αυτή συμβαίνει απότομα. Όμως υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις και εξειδικευμένα προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να τις αποφύγεις και να ενισχύσεις την ευρύτερη υγεία και όψη του δέρματός σου.

Τα μυστικά συστατικά

Ψευδάργυρος, βιταμίνη C και πρωτεΐνες. Αυτά είναι τα μικροθρεπτικά στοιχεία που δρουν κατά των ραγάδων, προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου, της δομικής πρωτεΐνης που δίνει στο δέρμα μας την ελαστικότητά του. Φρόντισε, λοιπόν, η διατροφή σου, εκτός από υγιεινή και ισορροπημένη, να είναι και πλούσια σε αυτά τα συστατικά.

Τη δροσιά του να ‘χεις

Ναι, το νερό είναι η απάντηση σε όλα. Και σίγουρα, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την υγεία της επιδερμίδας σου. Θα βελτιώσει την υφή, την όψη και την αίσθησή της – και με τον τρόπο αυτό, θα κρατήσει και τις ραγάδες μακριά.

Θες να κάνουμε πους απς

Όχι, δεν είναι ερώτηση. Η γυμναστική είναι απολύτως απαραίτητη τόσο για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας σου όσο και για την όψη του δέρματός σου – είτε μιλάμε για τις ραγάδες είτε για τη χαλάρωση.

Μην βάζεις το δέρμα σου σε δίαιτα

Ειδικά σε αυτό το διάστημα, το δέρμα σου έχει ανάγκη από θρέψη – δηλαδή, από σωστή ενυδάτωση. Όσο πιο ευλαβικά εφαρμόζεις τις κρέμες σώματος και τις λοσιόν σου, τόσο πιο ελαστικό θα παραμένει και τόσο περισσότερο θα απομακρύνεται ο κίνδυνος των ραγάδων.

Εμπιστεύσου τους ειδικούς

Για ακόμη πιο σίγουρα αποτελέσματα – αλλά και για να πεις «αντίο» στις ραβδώσεις που έκαναν ήδη την εμφάνισή τους – θα χρειαστείς ένα εξειδικευμένο προϊόν. Στα δραστικά συστατικά βρίσκεται το οργανικό πυρίτιο, ένα μέταλλο που αποτελεί απαραίτητο δομικό στοιχείο του οργανισμού για τη σύνθεση των ινών κολλαγόνου, της ελαστίνης και των γλυκοζαμινογλυκανών της επιδερμίδας και των αρθρώσεων.

Το οργανικό πυρίτιο είναι και το βασικό δραστικό συστατικό της κρέμας Simulcium g3 που συμβάλλει στην αναγέννηση του ενδογενούς κολλαγόνου. Με αυτό τον τρόπο, προλαμβάνει τη δημιουργία ραγάδων κατά το αδυνάτισμα, την εγκυμοσύνη και την εφηβεία, ενώ είναι σε θέση και να αντιμετωπίσει εκείνες που έχουν ήδη εμφανιστεί, ειδικά αν βρίσκονται σε αρχικό στάδιο (θα το καταλάβεις γιατί θα είναι ακόμη κόκκινες). Το αποτέλεσμα της δράσης της οφείλεται στο ότι προκαλεί ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Ταυτόχρονα, έχει ισχυρή ενυδατική δράση που διατηρεί το δέρμα σε ιδανική κατάσταση και προλαμβάνει τη γήρανση που προκαλεί η αφυδάτωση, αλλά και κλινικά αποδεδειγμένη λιπολυτική και συσφικτική δράση, μειώνοντας τον όγκο των λιποκυττάρων χωρίς να παρεμβαίνει στη δράση των ορμονών.

Κι ένα έξτρα όφελος που θα σε ενθουσιάσει: η Simulcium g3 αποτρέπει τη δημιουργία κυτταρίτιδας, μέσα από τη διάσπαση και τον περιορισμό της συσσώρευσης υποδόριου λίπους. Με τον τρόπο αυτό, συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία νέου συνδετικού ιστού από ελαστίνη και κολλαγόνο, που χαρίζει στο δέρμα σφριγηλότητα και αντοχή, βελτιώνοντας την όψη του.

Μπορείς να την εφαρμόζεις δυο φορές την ημέρα, σε όλη τη διάρκεια της δίαιτας, σε σημεία όπως η κοιλιά, το στήθος, οι γλουτοί, οι μηροί, η μέση και τα μπράτσα.

Για την αποτροπή της εμφάνισης ραγάδων στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, απαιτούνται δυο εφαρμογές την ημέρα από τον τέταρτο μήνα κύησης, και έπειτα μια φορά την ημέρα τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό, ενώ στη διάρκεια της εφηβείας, μια εφαρμογή την ημέρα από το 13ο έως το 16ο έτος της ηλικίας είναι αρκετή.