Ας ξεκινήσουμε με το αυτονόητο. Ο ήλιος σε συνδυασμό με τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στα μαλλιά μας έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία τους. Οι βαφές, το πιστολάκι, τα προϊόντα styling και η ρύπανση μπορεί να αφήσουν την τρίχα αφυδατωμένη και ταλαιπωρημένη. Στον αντίποδα αυτών, είναι η υπερβολική λιπαρότητα η οποία φράσσει το τριχωτό και κάνει την τρίχα θαμπή. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τους προσφέρουμε μία αποτοξίνωση που τόσο έχουν ανάγκη; Ιδανικό για τον σκοπό αυτόν είναι το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό. Η εξειδικευμένη σύνθεσή του απομακρύνει τα κατάλοιπα του στάιλινγκ και του αντηλιακού που συσσωρεύονται στο τριχωτό και στην τρίχα και ευθύνονται για την άτονη, θαμπή όψη των μαλλιών.

Πώς θα το ξεχωρίσουμε;

Συνήθως αναγράφει στη συσκευασία του τις λέξεις “clarifying” ή “deep cleansing”.

Πώς το χρησιμοποιούμε

Αρχικά, χτενίζουμε τα μαλλιά μας προτού τα βρέξουμε, ώστε να διευκολύνουμε την απομάκρυνση της σκόνης, του σμήγματος και των νεκρών κυττάρων.

Στη συνέχεια, βρέχουμε πολύ καλά τα μαλλιά και το τριχωτό και εφαρμόζουμε το σαμπουάν. Κάνουμε απαλό, κυκλικό μασάζ με τα δάχτυλα για μερικά λεπτά, εστιάζοντας στο τριχωτό, στη γραμμή των μαλλιών και στον αυχένα όπου επικάθονται η σκόνη, το σμήγμα και ο ιδρώτας.

Επειτα ξεπλένουμε πολύ καλά, μέχρι να φύγει εντελώς ο αφρός από το τριχωτό και από τις ρίζες ως τις άκρες των μαλλιών.

Τι πρέπει να προσέξουμε

Πράγματι το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό είναι η ιδανική σύνθεση για πεντακάθαρα, ανάλαφρα μαλλιά με αστραφτερή λάμψη καθώς και υγιές τριχωτό. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη σύνθεση, εκτός από τα παραπάνω, αφαιρεί τις χρωστικές των βαφών. Κυρίως όμως αφαιρεί τα φυσικά έλαια της τρίχας. Επομένως, η κατάχρησή του κάνει το χρώμα των βαμμένων μαλλιών θαμπό ενώ ενδέχεται να διαταράξει το μικροβίωμα του τριχωτού, κάτι που θα οδηγήσει σε ευαισθησίες ή έξτρα λιπαρότητα.

Τι κάνουμε:

* Λουζόμαστε με τη σύνθεση μία φορά την εβδομάδα αν έχουμε λιπαρά μαλλιά.

Σε περίπτωση που έχουμε κανονικά μαλλιά, τότε μία φορά στις 20 μέρες είναι αρκετή, αν χρησιμοποιούμε καθημερινά αρκετή ποσότητα προϊόντων στάιλινγκ. Για τα ξηρά μαλλιά ενδείκνυται ακόμα πιο αραιή χρήση.

* Αν δεν κάνουμε συχνό στάιλινγκ, τότε μία φορά τον μήνα είναι αρκετό.