Ο πόνος στον αγκώνα είναι επίσης γνωστός ως πλευρική επικονδυλίτιδα (ή tennis elbow). Εμφανίζεται όταν ένα άτομο τεντώνει τους τένοντες στο αντιβράχιο του. Οι άνθρωποι μπορούν συνήθως να θεραπεύσουν την επικονδυλίτιδα στο σπίτι με ξεκούραση και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Η εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και στην πρόληψη της επανεμφάνισής του.

Ακολουθούν δύο εύκολες ασκήσεις που μπορεί ο καθένας να κάνει στο σπίτι του για να ανακουφιστεί από αυτή την επώδυνη κατάσταση:

Άσκηση #1

Βάλτε το χέρι που πονάει μπροστά σου και με το καλό σας χέρι τεντώστε τον καρπό σας προς τα κάτω. Κρατήστε τον εκεί για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Κάντε το ίδιο και προς την αντίθετη κατεύθυνση, τεντώνοντας τον καρπό σας προς τα πάνω. Κρατείστε τον εκεί για 10 δευτερόλεπτα.

Κάντε αυτή τη διάταση για 3 λεπτά συνολικά, τεντώνοντας τον καρπό προς τα κάτω και προς τα πάνω.

Επαναλαμβάνοντας αυτή τη διάταση τρεις φορές την ημέρα, θα δείτε σύντομα βελτίωση.

Άσκηση #2

Ιδιαίτερα βοηθητικές θα σας φανούν και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών στο αντιβράχιο ενώ επιμηκύνονται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ευέλικτη μπάρα για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση.

Κρατήστε την ελαστική μπάρα με το προσβεβλημένο χέρι ευθεία μπροστά σας.

Τοποθετήστε το καλό σας χέρι από πάνω και στρίψτε την ελαστική ράβδο προς τα κάτω μέχρι τα χέρια να είναι παράλληλα με το πάτωμα.

Αφήστε την τάση της ράβδου να περιστρέψει απαλά το χέρι σας μέχρι η ράβδος να είναι ξανά ίσια.

Στρίψτε και αφήστε ξανά τη ράβδο να περιστρέψει το χέρι σας.

Κάντε αυτή την άσκηση τέσσερις φορές την ημέρα για 20 επαναλήψεις κάθε φορά.

Πριν δοκιμάσετε αυτές τις ασκήσεις, περιμένετε να μειωθεί τυχόν πρήξιμο. Είναι επίσης καλή ιδέα να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ορθοπεδικό ή έναν φυσικοθεραπευτή.