Εάν ιδρώνετε περισσότερο στην εγκυμοσύνη, μην ανησυχείτε. Αν και είναι ενοχλητικό και άβολο, αυτό είναι ένα απολύτως φυσιολογικό σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Συμβαίνει επειδή η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται ελαφρώς ενώ κυοφορείται το μωρό σας λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως ορμονικές αλλαγές, αύξηση βάρους και αυξημένος όγκος αίματος.

Η υπερβολική εφίδρωση στην εγκυμοσύνη δεν είναι μόνο άβολη, αλλά μπορεί επίσης να είναι και ενοχλητική. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βρείτε ανακούφιση, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

Πίνουμε περισσότερο νερό

Το να βεβαιωθείτε ότι είστε επαρκώς ενυδατωμένη είναι ένας εύκολος τρόπος για να καταπολεμήσετε την υπερβολική εφίδρωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση δροσερών υγρών βοηθά στην εσωτερική ψύξη του σώματος, κάτι που βοηθά στη διακοπή της εφίδρωσης.

Είναι πιο εύκολο να αφυδατωθείτε στην εγκυμοσύνη επειδή το σώμα χρειάζεται περισσότερα υγρά από το κανονικό για να διατηρήσει το αναπτυσσόμενο έμβρυο και να αυξήσει την παροχή αίματος. Επομένως, το να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε αρκετό νερό είναι σημαντικό στην εγκυμοσύνη είτε ιδρώνετε πολύ είτε όχι.

Τι να αποφεύγουμε

Υπάρχουν ορισμένα είδη τροφών και ποτών που μπορεί να εντείνουν την εφίδρωση και να σας κάνουν να ιδρώνετε περισσότερο. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Αλμυρά τρόφιμα.
  • Πικάντικα φαγητά.
  • Επεξεργασμένες τροφές.
  • Αλκοολούχα ποτά.
  • Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  • Ροφήματα με καφεΐνη.

Πιο συχνά ντους

Το να περιβάλλετε το σώμα σας με δροσερό νερό είναι ένας γρήγορος τρόπος για να δροσιστείτε και να σταματήσετε την εφίδρωση. Για αυτό ίσως να θελήσετε να αυξήσετε τα δροσερά ντους ή τις βουτιές σας στην παραλία, μόλις ξεκινήσετε τα μπάνια.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας να κάνει υπερβολική δραστηριότητα, ειδικά εάν αισθάνεστε καλά από υπερθέρμανση. Απλώς επιπλέετε στο νερό για να βρείτε ανακούφιση.

Επιλέγουμε σωστά υφάσματα

Η επιλογή ρούχων από ελαφρύ, αναπνεύσιμο ύφασμα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της εφίδρωσης. Τα φυσικά υφάσματα όπως το βαμβάκι είναι συχνά μια καλή επιλογή.