Το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια πρόκειται για ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία στο σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί την πρώτη περιοχή όπου συνήθως παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Και ακριβώς επειδή τα μάτια σας πρόκειται για ανοιχτές κοιλότητες, είναι πολύ ευάλωτα στα προϊόντα που βάζετε γύρω τους αλλά και στις συνήθειες που έχετε ή τις πρακτικές που ακολουθείτε καθημερινά.

Ποιες beauty συνήθειες να αποφεύγετε

«Θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιλέγετε καλλυντικά για τα μάτια σας, καθώς ορισμένα περιέχουν συστατικά που μπορεί να βλάψουν τις δομές της οφθαλμικής επιφάνειας, να προκαλέσουν φλεγμονή και να αυξήσουν τις πιθανότητες ξηροφθαλμίας. Αν και η ξηροφθαλμία ακούγεται αβλαβής, τα μάτια σας είναι πιο ευαίσθητα σε μολύνσεις και προβλήματα όρασης όταν δεν έχουν επαρκή υγρασία» μας εξηγούν οι ειδικοί.

Μην κάνετε tightlining

Το tightlining περιλαμβάνει την εφαρμογή eyeliner στην γραμμή του δέρματος μεταξύ των βλεφαρίδων και των ματιών σας. Η υγρή αυτή γραμμή «φιλοξενεί» τους μεϊβομιανούς αδένες που κρατούν τα μάτια σας υγρά. «Γεννιόμαστε με ένα συγκεκριμένο αριθμό αυτών των αδένων και είναι πολύ ευαίσθητα» μας λένε οι ειδικοί.

«Όταν μπλοκάρετε τους αδένες με μια σφιχτή εφαρμογή, παρεμποδίζετε τα έλαια και έτσι δεν βγαίνουν, με αποτέλεσμα να τους σκοτώσετε» προειδοποιούν. Εάν συνηθίζετε να κάνετε συχνά tightlining και αντιμετωπίζετε ξηροφθαλμία, ίσως θέλετε να το σταματήσετε.

Προσοχή με τις ψεύτικες βλεφαρίδες ή τα extension

«Οι κόλλες που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή των ψεύτικων βλεφαρίδων μπορεί να έχουν φορμαλδεΰδη που μπορεί να βλάψει τους μεϊβομιανούς αδένες», λένε οι ειδικοί. Επιπλέον, η κόλλα μπορεί να σπάσει τις βλεφαρίδες, προκαλώντας ακόμη πιο κοντές βλεφαρίδες.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε extension βλεφαρίδων συνιστάται να απευθυνθείτε σε ειδικούς, ώστε εάν παρατηρήσουν κάποιο πρόβλημα αναφορικά με τα μάτια ή τα βλέφαρά σας να σας κατευθύνουν σωστά.

Μην παραμελείτε τον καθαρισμό στα βουρτσάκια

Εξίσου σημαντικό είναι να μην παραμελείτε τον καθαρισμό στα βουρτσάκια, τα πινέλα ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο χρησιμοποιείτε όταν εφαρμόζετε καλλυντικά στα μάτια σας, όπως το ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο πρόσωπο.