Μια από τις καλύτερες οικογενειακές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε το καλοκαίρι είναι να περάσετε χρόνο δίπλα στα κρυστάλλινα νερά. Ωστόσο, το να περάσετε μια μέρα στην παραλία με ένα μωρό μπορεί να φέρει προκλήσεις που δεν περιμένατε. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να θυμάστε να έχετε μαζί σας όταν έχετε και ένα βρέφος να φροντίσετε.

Τα απαραίτητα για μια μέρα στην παραλία με το μωρό

Μερικά από τα πράγματα που δεν θέλετε να ξεχάσετε για να απολαύσετε τον ήλιο και την θάλασσα με ασφάλεια, περιλαμβάνουν:

Αντηλιακό φιλικό για το μωρό

Ακόμα κι αν το μωρό σας πρόκειται να είναι αποκλειστικά στη σκιά, μην ξεχνάτε το αντηλιακό. Επιλέξτε ένα αντηλιακό που είναι ειδικά φτιαγμένο για το ευαίσθητο δέρμα των μωρών. Αναζητήστε ένα που έχει «ευρύ φάσμα», που σημαίνει ότι προστατεύει από τις ακτίνες UVB και UVA. Τα αντηλιακά με μεταλλικά συστατικά (όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου) είναι προτιμότερα επειδή είναι λιγότερο σκληρά.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αντηλιακό με SPF 30-50 στο πρόσωπο, τα πόδια και το πίσω μέρος των χεριών του μωρού σας. Το υπόλοιπο σώμα τους θα πρέπει να καλύπτεται με ελαφριά ρούχα για να προσφέρει την απόλυτη προστασία από τις ακτίνες του ήλιου.

Ενυδατικές τροφές

Λόγω του μικρού τους μεγέθους, είναι πιο εύκολο για τα μωρά και τα νήπια να αφυδατωθούν. Εάν θα περάσετε όλη την ημέρα στην παραλία με ζεστό καιρό, τότε να έχετε μαζί σας αρκετό νερό καθώς και φαγητά πλούσια σε νερό.

Μόλις τα μωρά γίνουν περίπου 6 μηνών, μπορούν να αρχίσουν να πίνουν και νερό εκτός από το μητρικό γάλα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Προσφέρετε στο μωρό σας νερό μόνο εάν το έχει συνηθίσει και σας έχει δώσει το πράσινο φως ο παιδίατρός σας.

Γυαλιά ηλίου και καπέλο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μωρά είναι σημαντικό να φορούν γυαλιά ηλίου όταν είναι 6 μηνών ή μεγαλύτερα. Όπως ισχύει και για το δέρμα τους, τα μωρά έχουν πολύ πιο ευαίσθητα μάτια από τα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες. Δεδομένου ότι τα μάτια τους εξακολουθούν να αναπτύσσονται, ο κρυσταλλικός φακός δεν μπορεί να φιλτράρει αποτελεσματικά τις ακτίνες UV του ήλιου. Αυτό διευκολύνει τις ακτίνες UB να βλάψουν τον αμφιβληστροειδή, καθιστώντας τα γυαλιά ηλίου σημαντικό μέρος της ασφάλειας στον ήλιο.

Πριν από την ηλικία των 6 μηνών, τα μωρά δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου στον ήλιο ή τουλάχιστον στο σημείο που απαιτούνται γυαλιά ηλίου.

Όταν αγοράζετε τα γυαλιά ηλίου του μωρού σας, αναζητήστε γυαλιά με αποτελεσματική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, θα πρέπει να εμποδίζουν το 100% των ακτίνων UVA. Θέλετε επίσης να επιλέξετε ένα με σωστή εφαρμογή, ώστε να μην πέφτει, αλλά και κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό, ώστε να αντέχει στη φθορά.