Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Μπραντ Πιτ. Ο σταρ του Χόλυγουντ, που πριν λίγες ημέρες πέταξε «βόμβα» λέγοντας πως πλησιάζει η ώρα που θα πει «αντίο» στην υποκριτική, αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με την «προσωπαγνωσία» ή αλλιώς «τύφλωση του προσώπου».

Πρόκειται για μία σπάνια πάθηση που δεν του επιτρέπει να αναγνωρίσει ή να θυμάται πρόσωπα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή επιδεινώνεται και δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στο να αναγνωρίσει ακόμα και την οικογένειά του ή τους φίλους του.

Τα άτομα που πάσχουν από αυτή χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους αναγνώρισης, όπως το να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, το χτένισμα, τη φωνή ή τα ρούχα τους.

Κραυγή αγωνίας από τον 58χρονο

Ο Μπραντ Πιτ δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με αυτή την πάθηση όμως ο ίδιος θεωρεί ότι πάσχει από την «προσωπαγνωσία». Μάλιστα, εκφράζει την ανησυχία του ότι κάποιοι από το περιβάλλον του τον θεωρούν απόμακρο.

«Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση», τονίζει στη συνέντευξή του στο GQ.

Και προσθέτει: «Όλο αυτό είναι για μένα μυστήριο. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω πρόσωπα και πολλές φορές ολόκληρες εικόνες».

Σε παλαιότερες δηλώσεις του στο Esquire, ο ηθοποιός είχε αναφέρει ότι κάποιοι τον μισούν επειδή δεν τους χαιρετά έξω αλλά ο ίδιος απλά χρειάζεται βοήθεια.

«Νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δεν τους αποχωρίζομαι. Απλά χρειάζομαι μια βοήθεια», είχε τονίσει.

Έρευνα το 2017, έδειξε ότι η «προσωπαγνωσία» πλήττει μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους που γεννήθηκαν με μικρότερο από το κανονικό βάρος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έλλειψη βάρους ενός μωρού, προκαλεί συνέπειες και στη λειτουργία του εγκεφάλου, ωστόσο δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς ακριβώς λειτουργεί η όλη διαδικασία, αρκετές δεκαετίες μετά τη γέννησή τους.

Εικάζεται ότι οι άνθρωποι που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο σύνδρομο, είναι σε ποσοστό 2,5%. Στη λίστα όσων πάσχουν από την πάθηση συγκαταλέγεται και ο κωμικός Στίβεν Φράι.

Ακολουθήστε το στο Google News