Η καλοκαιρινή περιποίηση αποτελεί μία απλή υπόθεση εφόσον δε χρειάζονται πολλά προϊόντα ούτε πολύπλοκες διαδικασίες φροντίδας. Ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να αποφύγουμε μερικά σημαντικά λάθη τα οποία επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση, τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά. (Σε αυτά δε συμπεριλαμβάνεται ο βραδινός καθαρισμός, ακόμα και αν δε φοράμε μέικ απ. Γιατί η κίνηση αυτή είναι δεδομένη και απολύτως απαραίτητη όλο τον χρόνο.)

#  1 Αποφεύγουμε την ενυδατική

Το ότι δεν ξεφλουδίζει ή δεν «τραβάει» η επιδερμίδα δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται ενυδάτωση. Επιβάλλεται, ακόμα και αν έχουμε μεικτό / λιπαρό τύπο.

#2 Δεν απλώνουμε αρκετό αντηλιακό

Το να βάζουμε μία φορά τη μέρα αντηλιακό δε μας εξασφαλίζει την κατάλληλη προστασία. Πρέπει να το ανανεώνουμε κάθε 2-3 ώρες, ιδιαίτερα αν παίζουμε σπορ στην παραλία ή μπαινοβγαίνουμε στη θάλασσα ή περπατάμε στην πόλη. Επίσης, δεν παραλείπουμε τον αυχένα, τα αυτιά και τα χείλη, περιοχές που συνήθως ξεχνάμε, ωστόσο είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

#3 Ξεχνάμε τα γυαλιά ηλίου

Είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για όλο τον χρόνο, από το πρωϊ ως τη δύση του ήλιου. Ετσι προστατεύουμε την υγεία των ματιών και αποφεύγουμε τις ρυτίδες και «το πόδι της χήνας».

#4 Παραμελούμε τα μαλλιά και το τριχωτό

Ενα καπέλο είναι must, ιδιαίτερα όταν κυκλοφορούμε στον ήλιο. Ετσι προστατεύουμε όχι μόνο την τρίχα αλλά και το τριχωτό που μπορεί να ερεθιστεί χωρίς να το καταλάβουμε. Επίσης, στην παραλία χρησιμοποιούμε ένα αντίστοιχο αντηλιακό προϊόν που προστατεύει την τρίχα. Είναι απαραίτητο ιδίως για τα βαμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά που ξεθωριάζουν και φριζάρουν. Τέλος, χρησιμοποιούμε σαμπουάν και μάσκες με θρεπτικά στοιχεία που διευκολύνουν το ξεμπέρδεμα και χαρίζουν δύναμη και ελαστικότητα.

#5 Φοράμε βαρύ άρωμα

Προτιμάμε μια κολόνια ή ένα αρωματικό νερό (eau fraiche), που ψεκάζεται σε όλο το σώμα όσες φορές θέλουμε μέσα στην ημέρα και είναι ελαφρύ. Επίσης δεν περιέχει οινόπνευμα, το οποίο σε συνδυασμό με τον ήλιο μπορεί να ερεθίσει ή να προκαλέσει κηλίδες στο δέρμα.