Αναμφισβήτητα, όλα, υπό συνθήκες καύσωνα, μοιάζουν δύσκολα, ακόμα και για εκείνους που αντέχουν τη ζέστη. Ενα από αυτά είναι και ο ύπνος, ιδίως αν δεν καταφεύγουμε στην επιλογή του air condition. Πράγματι, είναι βασανιστικό να προσπαθούμε να κοιμηθούμε αλλά να μην μπορούμε λόγω της δυσφορίας από τη ζέστη και την εφίδρωση. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια σωτήρια beauty tips τα οποία θα μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε καλύτερα, τα πολύ ζεστά βράδια.

 

#Ψεκάζουμε τα σεντόνια μας με λεβάντα

Δροσίζουμε τα σεντόνια και το μαξιλάρι μας, ψεκάζοντάς τα με ένα σπρέι που περιέχει νότες λεβάντας. Τόσο η υγρασία όσο και το άρωμά της θα μας χαλαρώσουν ώστε να κοιμηθούμε γρήγορα.

#Πριν κοιμηθούμε κάνουμε ένα χλιαρό ντους

Στο τέλος του ντους ρίχνουμε παγωμένο νερό στα χέρια και στα πόδια μας. Ετσι θα ρίξουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας και ο ύπνος θα μας πάρει πολύ πιο εύκολα.

Extra tip: Σε περίπτωση που ξυπνήσουμε το βράδυ λόγω της ζέστης, ψεκάζουμε το πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ και τα πέλματά μας με ένα face mist που έχουμε μόνιμα τοποθετημένο στο κομοδίνο μας. Η δροσιά του θα μας ανακουφίσει άμεσα.

#Βρέχουμε τα μαλλιά μας και τα πιάνουμε ένα χαλαρό σινιόν

Η υγρασία τους  θα μας δημιουργεί μία αίσθηση δροσιάς και επιπλέον δεν θα έρχονται σε επαφή με το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα μας.

Extra tip: Αφού βρέξουμε τα μαλλιά μας, τους εφαρμόζουμε ένα σέρουμ ή ένα conditioner που δεν ξεπλένεται. Ετσι το πρωϊ θα ξυπνήσουμε και ξεκούραστες και με ευκολοχτένιστα, απαλά μαλλιά.

#Αποφεύγουμε το layering καλλυντικών με παχύρρευστες υφές

Ακολουθούμε μία απλή βραδινή ρουτίνα περιποίησης: Καθαρισμός, face mist, ορός και ενυδάτωση. Για το τελευταίο βήμα, προτιμάμε μία κρέμα νύχτας σε μορφή τζελ, την οποία έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Extra tip: Αντί για το τελευταίο βήμα, μπορούμε να απλώσουμε στο πρόσωπό μας μία υφασμάτινη μάσκα, την οποία έχουμε παγώσει στο ψυγείο. Την τοποθετούμε στο πρόσωπό μας και ξαπλώνουμε. Ωστόσο φροντίζουμε να την απομακρύνουμε έπειτα από 15’, και στη συνέχεια να ψεκάσουμε με το face mist που έχουμε στο κομοδίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News