Το καλοκαίρι πρόκειται για μια ιδανική περίοδο χαλάρωσης, ξεκούρασης και… αναπροσαρμογής. Έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να δούμε τα πλάνα μας και να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό για όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής. Τώρα μπορείτε να σκεφτείτε ποιες συνήθειες δεν σας εξυπηρετούν τόσο και να τις αποτινάξετε, αφήνοντας χώρο για νέες, που θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε την καθημερινότητά σας και να την κάνετε καλύτερη.

Πώς θα γίνει η καθημερινότητά σας καλύτερη;

Μερικοί απλοί τρόποι που μπορείτε να ξεκινήσετε, περιλαμβάνουν:

Δημιουργήστε έναν χώρο που σας εμπνέει

Ο προσωπικός σας χώρος δίνει τον τόνο στη νοοτροπία σας. Δεν χρειάζεται να ξαναφτιάξετε ολόκληρο το σπίτι σας, πλώς επιλέξτε ένα δωμάτιο στο οποίο μπορείτε να εστιάσετε πλήρως και κάντε το ξεχωριστό. Το πρώτο βήμα είναι να τακτοποιήσετε τυχόν ακαταστασία και να καθαρίσετε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε χαρακτηριστικά που σας κάνουν να χαμογελάτε, όπως ένα έργο τέχνης ή το αγαπημένο σας φυτό.

Θέλετε σε αυτόν τον χώρο να δημιουργήσετε μια καλή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι το «καταφύγιό» σας, οπότε δημιουργήστε το με τέτοιον τρόπο  ώστε να νιώθετε ασφάλεια, χαλάρωση και να σας τονώνει την αυτοπεποίθηση.

Ξεκινήστε σωστά την ημέρα σας

Ο τρόπος που ξυπνάτε και περνάτε τα πρώτα λεπτά της ημέρας σας μπορεί να επηρεάσει την έκβασή της. Αποφύγετε να πιάσετε το τηλέφωνό σας και απολαύστε ένα ωραίο τέντωμα με ελαφριές ασκήσεις stretching. Καθώς πίνετε τον καφέ σας, σκεφτείτε εκείνα για τα οποία είστε ευγνώμονες και προγραμματίστε τη μέρα σας.

Η πραγματοποίηση μικρών αλλαγών και η τήρηση της ρουτίνας θα σας επιτρέψει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και παρακινημένοι.

Βρείτε τους στόχους σας

Πώς μπορείτε να εργαστείτε για να πετύχετε αυτό που θέλετε αν δεν έχετε θέσει ακόμα τις προθέσεις σας; Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας αν δεν γνωρίζετε τι είναι αυτό ακριβώς που θέλετε να πετύχετε. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που καταγράφουν τους στόχους τους, δεσμεύονται σε αυτούς και παραμένουν υπόλογοι.

Μόλις καθορίσετε τους στόχους σας, αυτό ισοδυναμεί με τις περισσότερες πιθανότητες για να επιτύχετε.

Βγείτε στον ήλιο

Βγείτε από το σπίτι και αφιερώστε μερικά λεπτά για να κάνετε μια μικρή βόλτα, ακόμα και αν πρόκειται για την γειτονιά σας. Όταν νιώθετε ξεκούραστοι, γεμάτοι ενέργεια και υγεία, μπορείτε να αποδώσετε στο καλύτερο επίπεδο.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διαπίστωσε ότι τα περιβάλλοντα αποκατάστασης, όπως το ύπαιθρο, μπορούν να αναπληρώσουν την ψυχική μας υγεία και ταυτόχρονα να μειώσουν τα αυξημένα επίπεδα στρες. Πηγαίνετε έξω για μια σύντομη βόλτα, απολαύστε την αλλαγή στο τοπίο, πάρτε μια βαθιά ανάσα και επιστρέψτε σε ό,τι κάνετε.