Πώς θα παραμείνει αναλλοίωτο το μακιγιάζ μας στη ζέστη; Χιλιάδες άρθρα έχουν γραφτεί με στόχο να επιτύχουμε την επιθυμητή διάρκεια. Κι όπως έχουμε διαπιστώσει, όταν το θερμόμετρο χτυπάει «κόκκινο» δεν είναι εύκολο. Η μάσκαρα, οι σκιές και η βάση μας «λιώνουν» κατά τη διάρκεια της μέρας, στο πρόσωπό μας εμφανίζονται περιττές γυαλάδες και η όψη γίνεται θαμπή. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε σχεδιάστηκαν οι αδιάβροχες συνθέσεις, τα setting sprays, οι πούδρες και τα ειδικά primers που απορροφούν τη λιπαρότητα. Ομως το Jamsu προσφέρει μία πολύ πιο εύκολη και οικονομική λύση για να σταθεροποιούμε το μέικ απ μας.

Τι είναι

Η τεχνική που έρχεται από την Ιαπωνία και την Κορέα διαδόθηκε παγκοσμίως όταν το σούπερ μοντέλο Bella Hadid αποκάλυψε στην Huda Kattan, influencer και ιδρύτρια της μάρκας μακιγιάζ Huda Beauty, ότι ορκίζεται σε αυτό. Eκείνη με τη σειρά της το έδειξε στο You Tube κανάλι της και μετά από αυτό ήταν θέμα χρόνου το Jamsu να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο.

Jamsu σημαίνει στα κορεατικά «βύθιση», γιατί αφού εφαρμόσουμε το μέικ απ μας βυθίζουμε το πρόσωπό μας σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό και παγάκια. Ισως σε κάποιους να μην ακούγεται ακριβώς το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο, αλλά είναι μια αλάνθαστη διαδικασία που λειτουργεί παρόμοια με το baked μακιγιάζ, το οποίο «κλειδώνει» το αποτέλεσμα, χαρίζοντας ματ όψη, φυσική λάμψη και κολακεύοντας κάθε τόνο επιδερμίδας.

Μήπως αυτό το τρικ μας ακούγεται γνώριμο; Πράγματι, ο πάγος στο δέρμα που αποκαλείται και skin icing δεν είναι κάτι καινούριο. Αποτελεί ένα κορυφαίο beauty trend, με οπαδούς celebrities όπως η Kate Hudson και η Kate Moss. Ωστόσο το Jamsu διαφοροποιείται γιατί εφαρμόζεται σε μακιγιαρισμένο πρόσωπο με στόχο να χαρίσει ένα απαράμιλλο εφέ φυσικής και λαμπερής όψης υγείας, που αντιστέκεται στις υψηλές θερμοκρασίες.

Τι κάνουμε

  1. Εφαρμόζουμε τη βάση μας ή το αντηλιακό με χρώμα
  1. Απλώνουμε ένα παχύ στρώμα διάφανης πούδρας σε μορφή σκόνης
  1. Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ ή τον νιπτήρα με πολύ κρύο νερό και βυθίζουμε το πρόσωπό μας σε αυτό.

(Προσοχή, αν έχουμε ξηρό δέρμα, δεν παραμένουμε στο παγωμένο νερό πάνω από 15 δευτερόλεπτα. Αν έχουμε λιπαρό, μπορούμε να μείνουμε ως και 30 δευτερόλεπτα.) Επειτα ταμπονάρουμε απαλά την επιδερμίδα προκειμένου να μη χαλάσουμε τη βάση μας.

  1. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μακιγιάζ στα μάτια, τα ζυγωματικά και τα χείλη.

Τι άλλο;

* Το βράδυ, επιβάλλεται ο διπλός καθαρισμός, γιατί το Jamsu σταθεροποιεί το μακιγιάζ στους πόρους προκειμένου να εξασφαλίσει διάρκεια.