Διακοπές… Επιτέλους! Όποιος κι αν είναι ο καλοκαιρινός σας προορισμός, η προετοιμασία της βαλίτσας που θα πάρετε μαζί σας μπορεί να γίνει πραγματικός πονοκέφαλος, καθώς είναι το «κλειδί» για μεγάλο μέρος της επιτυχίας των διακοπών σας.

Κάντε τη ζωή σας εύκολη, ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές πριν ξεκινήσετε να ετοιμάζετε τη βαλίτσα των διακοπών:

   Ελέγξτε τον καιρό

Πριν ξεκινήσετε να ετοιμάζετε τα πράγματά σας, πρέπει να γνωρίζετε πώς θα είναι ο καιρός στον προορισμό σας. Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε ιστότοπους και φόρουμ για να μάθετε τις απόψεις και τις συμβουλές άλλων που έχουν επισκεφτεί το ίδιο μέρος.

   Διάρκεια του ταξιδιού και δραστηριότητες που θα γίνουν

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώσετε την βαλίτσα σας είναι να σκεφτείτε τις δραστηριότητες που θα κάνετε και πόσο καιρό θα λείπετε. Αυτό που θα πάρετε θα εξαρτηθεί από το αν θα μείνετε ξαπλωμένοι στον ήλιο όλη μέρα δίπλα στην πισίνα ή στην παραλία, ή αν θα περιηγηθείτε σε ολόκληρη την πόλη ή θα κάνετε ταξίδια για να επισκεφτείτε σημεία ενδιαφέροντος.

    Κάντε μία λίστα

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να κάνετε μια λίστα με τα βασικά πράγματα που θα χρειαστείτε. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξεχάσετε τίποτα.

    Διπλώστε τα ρούχα στο κρεβάτι σας

Μόλις μάθετε τι θα χρειαστείτε, σας συνιστούμε να έχετε όλα τα πράγματα διπλωμένα στο κρεβάτι σας για να σας δώσουν μια πρόχειρη ιδέα του χώρου που θα καταλάβουν και να σας βοηθήσουν να τα οργανώσετε. Ένα απλό κόλπο είναι να τοποθετήσετε πρώτα τα πιο βαριά ρούχα (όπως τζιν και παπούτσια) στο κάτω μέρος και να αφήσετε τα πιο ευαίσθητα για το τέλος. Τα βαμβακερά ρούχα μπορούν να τυλιχτούν ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χώρο στις τσάντες παπουτσιών για κάλτσες ή/και εσώρουχα.

    Αποφύγετε οποιαδήποτε είδη «για κάθε περίπτωση»

Σχεδόν πάντα γεμίζουμε τη βαλίτσα μας με ρούχα κατάλληλα για πράγματα που δεν καταλήγουν ποτέ να συμβούν.

    Χειραποσκευή

Εάν πρόκειται να περάσετε από έλεγχο αποσκευών, θα πρέπει να βάλετε μια καθαρή αλλαξιά ρούχων στις χειραποσκευές σας σε περίπτωση που χαθεί η βαλίτσα σας και χρειαστεί να επιβιώσετε τις πρώτες μέρες των διακοπών σας χωρίς τα πράγματά σας.

Tip: Το «κλειδί» για να ετοιμάσετε την τέλεια καλοκαιρινή βαλίτσα είναι να χρησιμοποιήσετε κάθε γωνιά και να διπλώσετε καλά τα ρούχα σας.

Τι δεν πρέπει να λείπει από τη βαλίτσα σας

Δείτε πώς να ετοιμάσετε μια πλήρη βαλίτσα για διακοπές μιας εβδομάδας:

    *Βασική καλοκαιρινή βαλίτσα για γυναίκα

Η ελάχιστη αποσκευή που χρειάζεται μια γυναίκα για μια εβδομάδα χωρίς προβλήματα αποτελείται από: ένα τζιν και ένα παντελόνι κάπρι ή λινό, δύο ζευγάρια σορτς, δύο ζευγάρια κοντομάνικα πουκάμισα, ένα φανελάκι, δύο μπλούζες, ένα φόρεμα με τιράντες, ένα ζευγάρι φλατ και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα, σανδάλια, αθλητικά παπούτσια ή sneakers, ένα σάλι, ένα μπικίνι και, φυσικά, μια πετσέτα.

    *Βασική καλοκαιρινή βαλίτσα για έναν άντρα

Οι αποσκευές που θα χρειαστεί ένας άντρας για μια εβδομάδα χωρίς ανησυχίες αποτελούνται από: δύο ζευγάρια τζιν, ένα λινό παντελόνι, δύο ζευγάρια σορτς, δύο κοντομάνικα πουκάμισα, δύο μπλουζάκια πόλο, ένα μακρυμάνικο πουκάμισο, ένα μπλέιζερ, ένα ζευγάρι μοκασίνια και ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ή sneakers, ένα μαγιό-σορτς και μία πετσέτα.

Και για να ολοκληρώσετε τη βαλίτσα σας, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσθέσετε είναι προϊόντα περιποίησης, εσώρουχα και φυσικά αξεσουάρ (γυαλιά ηλίου, ζώνες, κοσμήματα και καπέλο). Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τις διακοπές σας είναι να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να απολαύσετε πραγματικά κάθε στιγμή.