Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να εγκαταλείψουν εντελώς το αλκοόλ όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος, ενώ άλλοι μπορεί να το διατηρήσουν στο διατροφικό τους πλάνο. Εάν ανήκετε σε εκείνους που θέλουν να απολαμβάνουν ένα ποτό από καιρό σε καιρό στο «ταξίδι» σας για την απώλεια βάρους, υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές για να πίνετε ένα ποτηράκι μια στο τόσο, χωρίς να επιβαρύνεστε με ένα σκασμό θερμίδες.

Ακολουθούν τέσσερα αλκοολούχα ποτά που θέλετε σίγουρα να αποφύγετε, για να μην εκτροχιάσετε τις προσπάθειές σας να χάσετε βάρος:

Πίνα Κολάντα

Το πρώτο που πρέπει να έχετε κατά νου, αν προσέχετε τη διατροφή σας, είναι η ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνετε κάθε φορά που απολαμβάνετε ένα ποτό. Ειδικά αν νομίζετε ότι θα πιείτε περισσότερα από ένα. Σίγουρα, μια πίνα κολάντα είναι απαραίτητη για μια τροπική απόδραση στο μυαλό ορισμένων ανθρώπων, αλλά αυτά τα ποτά είναι γεμάτα με συστατικά υψηλής θερμιδικής αξίας που δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους. Κι αν πιείτε μια κολάντα με ένα προπαρασκευασμένο ζαχαρούχο μείγμα, θα πιείτε μια θερμιδική βόμβα που θα «εκτοξεύσει» το σάκχαρο στο αίμα σας μετά από λίγο.

Λονγκ Άιλαντ

Ένα παγωμένο Λονγκ Άιλαντ είναι γνωστό  ότι μεθά πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα. Φτιαγμένο από έναν συνδυασμό ποτών, το ποτό αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να παραγγείλετε αν προσέχετε τα κιλά σας. Όχι μόνο είναι γεμάτο με κενές θερμίδες, αλλά πίνοντάς το μπορεί να σας κάνει να νιώσετε μεθυσμένοι γρήγορα, κάτι που μπορεί να μειώσει τις αναστολές σας και να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση σνακ μετά το ποτό, αργότερα μέσα στην ημέρα. Κάτι που δεν θέλετε να συμβεί αν προσέχετε τη διατροφή σας.

Ουίσκι με κόλα

Το ποτό σας δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερό ή παγωμένο για να παρεμποδίσει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, ακόμη και η ανάμειξη του αγαπημένου σας ποτού με την αγαπημένη σας σόδα μπορεί να αυξήσει κρυφά τις θερμίδες και τα πρόσθετα σάκχαρά στην διατροφή σας. Έτσι, ενώ ένα ποτήρι σκέτο ουίσκο έχει μόνο περίπου 70 θερμίδες ανά 28 γραμμάρια, όταν αρχίσετε να το αναμιγνύετε με κόλα και άλλα ποτά με ζάχαρη, οι θερμίδες μπορούν να αυξηθούν πολύ γρήγορα. Για να μειώσετε τις θερμίδες του αγαπημένου σας ποτού δοκιμάστε να το αναμίξετε με ένα ρόφημα χαμηλών θερμίδων ή χωρίς θερμίδες, όπως η σόδα και μία ιδέα από λάιμ.

Μαργαρίτα

Όπως η Πίνα Κολάντα, έτσι και η παγωμένη Μαργαρίτα μπορεί να είναι μια αναζωογονητική επιλογή στην παραλία, αλλά μπορεί να έχει ένα κόστος. Τα περισσότερα φρουτώδη ποτά που σερβίρονται με μια ομπρέλα είναι γεμάτα με ζάχαρη. Έτσι, αν το ποτό σας έχει γλυκιά γεύση, αυτό είναι πιθανώς σημάδι ότι έχει ζάχαρη και μπορεί να σας φορτώσει με πάρα πολλές θερμίδες, εκτροχιάζοντας το διατροφικό σας πλάνο. Τα μοχίτο ανήκουν επίσης σε αυτή την κατηγορία.