Είναι ένα από τα καλλυντικά που χρησιμοποιούν ανελλιπώς πολλές σταρ για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί, όπως η Jennifer Aniston, προκειμένου να τονίζουν τα καλλίγραμμα πόδια και χέρια τους. Το λάδι σώματος χαρίζει απαράμιλλη λάμψη και ανάλογα με τις ιδιότητές του μπορεί να προστατεύει από τον ήλιο, να ενυδατώνει και να προλαμβάνει ατέλειες όπως οι ραγάδες και η όψη «φλοιού πορτοκαλιού».

Επιπλέον αποτελεί ένα από τα must καλλυντικά αυτής της εποχής καθώς αναδεικνύει και τονίζει το μαύρισμά μας. Ωστόσο αν επιθυμούμε να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερη λάμψη, επιλέγουμε τα λάδια που ιριδίζουν. Bonus: Κάποια από αυτά αφήνουν ένα διακριτικό άρωμα που μυρίζει καλοκαίρι παραπέμποντας στις διακοπές.

Ποιο φυσικό έλαιο να επιλέξουμε

Μερικά από τα πιο ευεργετικά έλαια σώματος είναι εκείνα της καλέντουλας, της λεβάντας, του δεντρολίβανου, του χαμομηλιού, όπως επίσης κι εκείνα που περιλαμβάνουν Βιταμίνες Α και Ε. Οταν περιέχουν και τα ανάλογα αιθέρια έλαια, μας βοηθούν να χαλαρώσουμε από το στρες και να αποβάλλουμε την ένταση της μέρας. Τέλος, υπάρχουν και τα λάδια που αποτελούνται από πολλά φυσικά έλαια, σχηματίζοντας ένα ισχυρό κοκτέιλ θρέψης και λάμψης.

Πώς το χρησιμοποιούμε

Στις διακοπές και τις βραδινές μας εμφανίσεις

Μπορούμε να τα απλώσουμε σε νωπή ή στεγνή επιδερμίδα, μετά το ντους, αντί για ενυδατική κρέμα σώματος. Ωστόσο μπορούμε να συνδυάσουμε και τα δυο αν το δέρμα μας είναι πολύ ξηρό και αφυδατωμένο. Επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θέλουμε να χαρίσουμε λάμψη στην μπρονζέ επιδερμίδα μας.

Spa θεραπεία στο σπίτι

-Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε καθαρό δέρμα. Ετσι, μετά το ντους απλώνουμε επαρκή ποσότητα στην επιθυμητή περιοχή και με κυκλικές κινήσεις κάνουμε ελαφρύ μασάζ, ώσπου τα ευεργετικά συστατικά του να απορροφηθούν εντελώς από την επιδερμίδα. Επιπλέον οι κινήσεις μασάζ προάγουν την τόνωση της μικροκυκλοφορίας και την άμεση λάμψη της επιδερμίδας.

-Στη συνέχεια καλύπτουμε το σώμα μας με ένα ζεστό μπουρνούζι. Ετσι θα διεισδύσουν σε βάθος τα θρεπτικά συστατικά.

-Αν επιθυμούμε ενισχυμένη ενυδάτωση, λίγα λεπτά μετά το έλαιο απλώνουμε ένα after sun ή κρέμα σώματος.

Extra tip

Το λάδι σώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν από την αποτρίχωση με ξυραφάκι, αντί για αφρό ή σαπούνι, διευκολύνοντας το βαθύ ξύρισμα και αποτρέποντας τους ερεθισμούς.