ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν 100 Χρόνια Μικρασιατικής Μνήμης

«Η Σμύρνη, μάνα, καίγεται»

Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 1922, ακριβώς 100 χρόνια πριν, εξελίσσεται η τραγικότερη στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Αυτό το Σάββατο τα ΝΕΑ προσφέρουν μια μοναδική έκδοση:

«100 Χρόνια Μικρασιατικής Μνήμης»

Από το όραμα της Μεγάλης Ιδέας στην Καταστροφή.

Η πυρπόληση, η σφαγή, ο ξεριζωμός.

Με ιστορικά ντοκουμέντα, μαρτυρίες και μοναδικό φωτογραφικό υλικό.

«Οταν “τα αδυσώπητα κύματα της ιστορίας” μας πέταξαν πάνω στους βράχους της απόγνωσης που την είπανε Ελλάδα, τα μόνα εφόδια που καταφέραμε να διασώσουμε εμείς οι πρόφυγες από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία και την Ανατολική Θράκη ήταν η αγάπη, η πίστη και η ελπίδα. Η αγάπη προς τις ιδιαίτερες πατρίδες μας που μας ανάγκασαν να εγκαταλείψουμε οι πρωταίτιοι της Καταστροφής. Η πίστη προς την ορθοδόξη χριστιανική λατρεία και τη δικαίωση. Η εγκατάλειψη των πατρίδων επιβλήθηκε στις ορθόδοξες κοινότητες της Ανατολής σύμφωνα με τους όρους τη διαβόητης και επονείδιστης συνθήκης της Λωζάννης.

Αν και πέρασαν 100 χρόνια από τη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνισμού, η βιβλιογραφία εμπλουτίζεται αδιάλειπτα με νέα στοιχεία που αναιρούν τις κατασκευασμένες “αλήθειες” και τους μύθους για τα πραγματικά αίτια της Καταστροφής και τους πραγματικούς υπεύθυνους.»

Εφη Γρηγοριάδου

Μαζί

Μάρκος Βαμβακάρης

Ο Αγιος Μάγκας

Ο Πατριάρχης του ρεμέτικου τραγουδιού

Ο γιος του, Στέλιος Βαμβακάρης, αφηγείται άγνωστες ιστορίες από τη ζωή του πατέρα του.

Τα παιδικά χρόνια στη Σύρο, οι δυσκολίες, η επιτυχία, το τέλος.

Και του λέω: «Στέλιο, φίλε μου, είσαι να τα λέμε εμείς και να απομνημονεύει η τεχνολογία; Οταν έρχομαι να σε δω, θα βάζω το μαγνητόφωνο να καταγράφει τις συζητήσεις μας. Κι ύστερα θα προσπαθώ να μεταφέρω στο χαρτί όλα όσα βλέπω μέσα στη ψυχή μου όταν μου μιλάς για τον πατέρα σου, διότι πρέπει να μάθουν κι άλλοι τις ιστορίες που μου λες για τον Μάρκο. Ασε με να βάλω τις ψηφίδες των σκέψεων τη μια δίπλα στην άλλη. Τα λόγια και τις αναμνήσεις σε μια σειρά. Να δαμάσω τα κύματα, να ταξινομήσω τα βότσαλα και να χτενίσω την άμμο. Θέλω να κατανοήσω τον ψαλμό σου και να γράψω τον Βίο και την Πολιτεία του Αγιου Μάγκα – που ήταν Ποιητής, Μπουζουξής, Τραγουδιστής, Χορευτής, Αριστοκράτης, Χαμάλης».

Και μαζί όπως πάντα το

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΑΝΤΟΥ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

Το ζευγάρι από τη ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Φωτογραφίζεται πρώτη φορά μαζί 

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια, κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

H καλύτερη συντροφιά για την παραλία!

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνονται, τιμή βιβλίου: «100 Χρόνια Μικρασιατικής Μνήμης»: €0,90 και «Μάρκος Βαμβακάρης»: €1,00)