Μπορεί κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο να ξεσκονίζουμε τη λίστα με τις δεσμεύσεις μας για το επόμενο έτος, όμως όλοι ξέρουμε ότι η νέα σεζόν – και οι αποφάσεις που τη συνοδεύουν – πάντα θα αρχίζει τον Σεπτέμβριο. Κάτι ακόμη που ξέρουμε όλοι πολύ καλά; Δεν φτάνει να επιλέξεις τους στόχους σου για φέτος. Για να τους πετύχεις, πρέπει να έχεις και την κατάλληλη μέθοδο.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είσαι το πρώτο άτομο που επιχειρεί να βελτιώσει τον εαυτό του – και κατ’ επέκταση τη ζωή του. Και ορισμένοι που το έκαναν πριν από εσένα, έχουν συγκεντρώσει όλη την απαραίτητη γνώση σε ενδιαφέροντα και καλογραμμένα βιβλία, ικανά να σου δώσουν και το κίνητρο, αλλά και το know-how του ευ ζην.

Επιλέξαμε τα καλύτερα ανάμεσά τους από την ατέλειωτη λίστα του SHOPFLIX.gr σε βιβλία κάθε κατηγορίας, ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα τα προμηθευτείς σε συμφέρουσες τιμές – συχνά και με μεγάλη έκπτωση –, αλλά και για να τα παραλάβεις άμεσα στην πόρτα σου σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι καμιά μεγάλη αλλαγή δεν ξεκίνησε με αναβολές.

Αλλάξτε ζωή, Αλέξανδρος Αργυριάδης

Το βιβλίο με τον εύγλωττο τίτλο δεν θέλει απλώς να σε πείσει να αλλάξεις τη ζωή σου, αλλά και να σου δείξει τους τρόπους για να το κάνεις, με βάση την επιστημονική γνώση για την ανθρώπινη υγεία, ψυχολογία και διαπαιδαγώγηση. Πρακτικά, πρόκειται για έναν οδηγό που καλύπτει κάθε πτυχή της ζωής σου – και επιχειρεί να τις κάνει όλες καλύτερες.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Σήμερα, με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την προαγωγή της επιστήμης και της τεχνολογίας προσφέρεται η δυνατότητα για την ουσιαστική βελτίωση της ζωής του ανθρώπου. Στο «Αλλάξτε Ζωή» περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες γνώσεις, πολύτιμες στον καθένα, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον και οδηγό τη γνώση που προάγει την ευτυχία και την ισορροπημένη κοινωνική συνύπαρξη. Όλα τα σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν τον καθένα, οι σύγχρονες απόψεις και προτάσεις συγκεντρωμένα σε ένα βιβλίο.

Άγχος, κατάθλιψη, υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας, διαπαιδαγώγηση, checκ up, οικογενειακές σχέσεις, υγεία και νέα δεδομένα στην έρευνα είναι λίγα μόνο απ» όσα περιλαμβάνει το «Αλλάξτε Ζωή»! Ένας πλήρης οδηγός Αγωγής Υγείας τόσο ως επιστημονικό διδακτικό σύγγραμμα όσο και ως πολύτιμο βοήθημα για κάθε σύγχρονο άνθρωπο που επιθυμεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, με πληροφορίες αντλημένες από την πιο σύγχρονη βιβλιογραφία, θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τη γκρίζα ρουτίνα και να ζήσετε καλύτερα! Πώς; Αλλάζοντας τη ζωή σας!

Αγόρασέ το από 10,81€.

Ψυχική Βιταμίνη, Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Έχοντας στο ιστορικό της ουκ ολίγα best-seller, η Κατερίνα Τσεμπερλίδου επιστρέφει με ένα τρυφερό, ενδιαφέρον και άμεσο βιβλίο που σε καλεί σε μια επανεκκίνηση. Γιατί δεν είναι κακό να αλλάζουμε, όταν οι αλλαγές αυτές μας ταιριάζουν.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Πέφτεις στα πατώματα όταν αποτυγχάνεις; Ξαναζείς με τη φαντασία σου τα αρνητικά σχόλια των άλλων; Πιστεύεις ότι χρειάζεται να αποδεικνύεις συνεχώς την αξία σου; Παίρνεις προσωπικά ό,τι σου συμβαίνει; Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνεις μια επανεκκίνηση; Ένα restart που θα σε βοηθήσει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου, συγγραφέας του βιβλίου ΨΥΧΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ, μας φέρνει τώρα με την ΨΥΧΙΚΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ 60 + 1 δυναμωτικές ιδέες, που θα μας οπλίσουν με θάρρος και σοφία, για να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας, να μπορέσουμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε τα εμπόδια της ζωής, τη στάση μας απέναντι στις σχέσεις μας, τις αντιδράσεις μας στα γεγονότα.

Αν ακολουθήσουμε τις ιδέες του βιβλίου σε διαφορετικούς τομείς της ζωής μας, θα προχωρήσουμε σε ένα restart, μια επανεκκίνηση. Θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που πάντα θέλαμε και που υποσχεθήκαμε στον καθρέφτη μας. Αν αλλάξουμε εμείς, θα αλλάξει και η ζωή μας και θα γίνει πιο ευτυχισμένη. 

Αγόρασέ το από 13,95€.

Ακονίστε το μυαλό σας – Brain coach, Gareth Moore

Ένας διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, στον τομέα της μηχανικής νοημοσύνης και συγγραφέας περισσότερων από 150 βιβλίων, όλο και κάποια καλή συμβουλή θα έχει να δώσει, έτσι δεν είναι; Στο βιβλίο του, ο Gareth Moore πετυχαίνει πολλά περισσότερα από αυτό, δημιουργώντας ένα ολιστικό πρόγραμμα όξυνσης του νου του αναγνώστη, που είναι ικανό να κάνει τη διαφορά στην εξαντλητική καθημερινότητά μας.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα 40 ημερών που θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του εγκεφάλου σας. Στη σύγχρονη εποχή με την απαιτητική καθημερινότητα που όλοι μας βιώνουμε, ο εγκέφαλός μας πρέπει να διαχειριστεί τόσο πολλές πληροφορίες, από αμέτρητες πηγές, που δεν είναι παράξενο το γεγονός ότι σε στιγμές έντονου στρες, νιώθουμε διανοητική κόπωση και άγχος. Στο βιβλίο ​ Brain Coach – Ακονίστε το Μυαλό σας ​ ο δρ. Gareth Moore έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ασκήσεων, τεχνικών και συμβουλών​ που θα σας βοηθήσουν ​ να ξεπεράσετε το νοητικό στρες, να ενισχύσετε τη λειτουργία του εγκεφάλου σας και να… τον εκπαιδεύσετε. Μέσα από χρονομετρημένες ασκήσεις, στοχευμένα τεστ για συγκεκριμένες δεξιότητες, καθώς και γρίφους γενικού ενδιαφέροντος, θα έχετε στη διάθεσή σας ​ ένα «ολιστικό» πρόγραμμα εξάσκησης του εγκεφάλου σας.

Αγόρασέ το από 8,99€.

Άσκηση, Ψυχική Υγεία και Ποιότητα ζωής, Γιάννης Θεοδωράκης

Ανήκεις στους φανατικούς της άσκησης ή σε εκείνους που διαρκώς την αναβάλλουν για την άλλη εβδομάδα; Όποια κατηγορία και αν σε περιγράφει καλύτερα, το σίγουρο είναι ότι όλο και κάτι έχεις ακούσει για την επίδρασή της όχι μόνο στη σωματική, αλλά και στην ψυχική σου υγεία. Το βιβλίο του Γιάννη Θεοδωράκη θα σου δώσει όσες πληροφορίες θα μπορούσαν να σου λείπουν και θα γίνει το καλύτερο κίνητρο για να (ξανα)φορέσεις τα αθλητικά σου παπούτσια.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Τι ακριβώς είναι αυτή η ευφορία, η χαρά, η απόλαυση ή η λύτρωση που εισπράττει κανείς από την άσκηση; Το βιβλίο αυτό εξετάζει τις επιδράσεις της άσκησης στην ψυχική υγεία, την προσωπικότητα, την ποιότητα ζωής, το στρες, την κατάθλιψη, την αυτοεκτίμηση, την εικόνα του σώματος. Τις ψυχολογικές επιδράσεις της άσκησης σε άτομα με ασθένειες. Τις σχέσεις της άσκησης με θέματα όπως η κατάχρηση του αλκοόλ, τα ναρκωτικά, το ντόπινγκ, το κάπνισμα και η παχυσαρκία.Στην προσπάθεια αναζήτησης της εσωτερικής ισορροπίας, προτείνονται κατάλληλες μορφές άσκησης με σκοπό τη σωματική και την ψυχική υγεία, όπως επίσης και την ποιότητα ζωής, μέσα από στρατηγικές αυτοενεργοποίησης, αυτοελέγχου, αυτορρύθμισης ή τεχνικές παρακίνησης. Στο βιβλίο αυτό, αναπτύσσονται συγκεκριμένες μορφές άσκησης και προγράμματα άσκησης που ενσωματώνουν ψυχολογικές στρατηγικές, πρακτικές οδηγίες και παραδείγματα.

Αγόρασέ το από 18,20€.

Ναι, Στέφανος Ξενάκης

Ο συγγραφέας των best sellers «Το Δώρο» και «Το Δώρο 2» επέστρεψε με άλλο ένα βαθύ, διεισδυτικό βιβλίο, γραμμένο με τρόπο άμεσο και προσιτό. Στις σελίδες του θα βρεις συμπυκνωμένες ορισμένες από τις σημαντικότερες έννοιες στον τομέα της αυτοβελτίωσης, μέσα από 20 ενδιαφέροντες διαλόγους. Και το ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης θα ξεκινήσει.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

– Γιατί ΝΑΙ;

– Γιατί ΝΑΙ είναι η πιο σύντομη και δυνατή λέξη.

ΝΑΙ είναι η μητέρα κάθε Δημιουργίας.

Όλα ξεκινούν με ένα ΝΑΙ.

ΝΑΙ είπε ο Θεός πριν δημιουργήσει τον κόσμο.

ΝΑΙ είπαν οι γονείς σου πριν σε φέρουν στη ζωή.

ΝΑΙ είπαν οι πρόγονοί μας το ’21 πριν ξεκινήσουν την Επανάσταση.

ΝΑΙ είπε η Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου πριν αγωνιστεί για την ελευθερία της.

– Το 1940 η Ελλάδα είπε ΟΧΙ.

– Είπε ΟΧΙ στους Ιταλούς, αλλά ΝΑΙ στην ελευθερία της.

Πίσω από ένα μεγάλο ΟΧΙ υπάρχει ένα ακόμη μεγαλύτερο ΝΑΙ. Ένα ΟΧΙ είναι αρκετό για να μη χάσεις.

Μόνο με ένα δυνατό ΝΑΙ θα κερδίσεις. Όταν είσαι ανάμεσα σε ΝΑΙ και ΟΧΙ, πες ΝΑΙ. Και πες το σήμερα.

Αγόρασέ το από 15,93€.