Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς αποφάσισε να πει την δική της εκδοχή για την χρόνια κηδεμονία από τον πατέρα της σε ένα 20λεπτο βίντεο στο Youtube. Η επιτυχημένη τραγουδίστρια δε θέλησε να «πουλήσει» την ιστορία της σε κάποιον – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει – αλλά να μιλήσει η ίδια για αυτήν.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα του Youtube το βράδυ της Κυριακής και στο Twitter μέσω ενός συνδέσμου. Πλέον είναι διαθέσιμο για ιδιωτική προβολή ενώ δεν περιέχει εικόνα αλλά μόνο ήχο.

Η Μπρίτνεϊ ξεκινά το βίντεο λέγοντας πως συμβαίνουν πολλά στο μυαλό της που δεν έχει μοιραστεί με κανέναν και αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις της αλλά και να πει τα πράγματα από τη δική της οπτική γωνία.

«Ειλικρινά, μέχρι σήμερα, δεν ξέρω πραγματικά τι έκανα. Αλλά ήταν η τιμωρία του πατέρα μου, δεν μπορούσα να δω κανέναν ή να πω τίποτα. Τίποτα από όλα δεν είχε νόημα για μένα», λέει η Σπίαρς, αναφερόμενη στον πατέρα της, Τζέιμι Σπίαρς, ο οποίος ήταν ο κηδεμόνας της για τα περισσότερα από τα 13 χρόνια.

«Τίποτα από αυτά δεν είχε νόημα για μένα. Μίλησα κυριολεκτικά με βρετανική προφορά σε έναν γιατρό για να μου συνταγογραφήσει τα φάρμακά μου και τρεις μέρες αργότερα υπήρχε μια ομάδα SWAT στο σπίτι μου (και) τρία ελικόπτερα». «Η έκταση της τρέλας μου ήταν να παίζω κυνηγητό με τους παπαράτσι. Κάτι που εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που έκανα ποτέ για να είμαι διάσημη, οπότε δεν ξέρω τι ήταν τόσο επιβλαβές σε αυτό».

Η Μπρίτνεϊ συνεχίζει λέγοντας: «Μια γυναίκα παρουσίασε την ιδέα στον μπαμπά μου και η μαμά μου τον βοήθησε να το ακολουθήσει και να τα πραγματοποιήσει όλα. Δεν (υπήρχαν) ναρκωτικά στο σύστημά μου, κανένα αλκοόλ, τίποτα — ήταν καθαρή κατάχρηση».

Η Σπίαρς είπε ότι το κύριο πράγμα που θυμάται στις πρώτες μέρες της κηδεμονίας της ήταν η αυθεντία του πατέρα της: «Του άρεσε να ελέγχει όλα όσα έκανα. Δεν μπορούσα να πάω εκεί που ήθελα. Δεν μπορούσα να έχω τις νταντάδες που ήθελα. Δεν μπορούσα να έχω καν μετρητά».

Ο εγκλεισμός σε ίδρυμα

Τον Ιανουάριο του 2019, η Μπρίτνεϊ ανακοίνωσε ότι θα έκανε «επ’ αόριστον διάλειμμα». Στο βίντεο, επιβεβαίωσε αυτό που ορισμένοι θαυμαστές υποψιάζονταν εδώ και καιρό.  Πως αυτό που ειπώθηκε στον Τύπο έγινε για να κρύψει το γεγονός ότι ο πατέρας της την έστελνε σε μια εγκατάσταση αφού αρνήθηκε να εκτελέσει μια συγκεκριμένη χορευτική κίνηση στις πρόβες.

Las vegas 2019

«Θυμάμαι ότι όλα έγιναν πολύ περίεργα και ήσυχα και όλοι οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί πήγαν στο πίσω δωμάτιο και απλώς μίλησαν. Αυτό ήταν», είπε. «Την επόμενη μέρα μου είπαν ότι έπρεπε να με στείλουν σε μια εγκατάσταση και ότι υποτίθεται ότι θα έλεγα στο Instagram ότι ο λόγος ήταν επειδή ο πατέρας μου είναι άρρωστος και χρειαζόμουν θεραπεία».

Η Σπίαρς ισχυρίστηκε ότι κάλεσε τον πατέρα της κλαίγοντας, αλλά το μόνο που της είπε ήταν να ακούσει τους γιατρούς. «Δεν χρειάζεται να πας, αλλά αν δεν πας, θα πάμε στο δικαστήριο και θα γίνει μια μεγάλη δίκη και θα χάσεις. Έχω πολύ περισσότερους ανθρώπους στο πλευρό μου από σένα, δεν έχεις καν δικηγόρο, οπότε μην το σκέφτεσαι καν», ισχυρίζεται ότι της είπε.

Στις εγκαταστάσεις, η Μπρίτνεϊ ισχυρίστηκε ότι αναγκαζόταν να δίνει «έξι φιαλίδια αίματος» κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, αναγκαζόταν να εργάζεται όλη μέρα χωρίς διαλείμματα. Υποστήριξε επίσης ότι δεν είχε πόρτα στο δωμάτιό της. Έτσι, οι φρουροί ασφαλείας και άλλοι στην εγκατάσταση την έβλεπαν να αλλάζει γυμνή κάθε μέρα. Στην εγκατάσταση, είπε ότι δεν της επιτρεπόταν να πάει στις συναντήσεις της AA και δεν είχε δική της ομάδα υποστήριξης.

Το κίνημα #FreeBritney και η μητέρα της

Σύμφωνα με την τραγουδίστρια, η εγκατάσταση αναγκάστηκε να την αφήσει να φύγει αφού το κίνημα #FreeBritney ξεκίνησε. «Έπρεπε να με αφήσει να φύγω γιατί βγήκε η καμπάνια #FreeBritney», θυμάται.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι στο δρόμο και παλεύουν για μένα. Αλλά η αδερφή μου και η μητέρα μου δεν κάνουν τίποτα. Για μένα, ήταν σαν να τους άρεσε κρυφά ειλικρινά να είμαι ο κακός. Σαν να ήμουν μπερδεμένη, και τους άρεσε κάπως έτσι. Διαφορετικά, γιατί δεν ήταν έξω από το κατώφλι μου λέγοντας: «Μωρό μου, μπες στο αυτοκίνητο. Πάμε.»

Αναλογιζόμενη το «τραύμα» της εμπειρίας, η Σπίαρς είπε: «Με σκότωσαν κυριολεκτικά. Με πέταξαν. Έτσι ένιωθα, η οικογένειά μου με πέταξε μακριά».

Η Μρίτνεϊ περιέγραψε μια άγνωστη περίοδο κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Βέγκας. Εκεί λέει ότι είχε μια «μυστική σχέση» με έναν άντρα που ήθελαν να φύγουν από τη χώρα μαζί.. Εκείνη την εποχή, είπε, «Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν: «Τι θα έκανε ο μπαμπάς μου αν έκανα κάτι λάθος; Κι αν έφευγα από τη χώρα; Κι αν με έβρισκαν, τι θα έκαναν; Φοβόμουν πως θα με κλείδωναν ή κάτι τέτοιο».

Στο βίντεο, η Σπίαρς είπε ότι ήταν πιο θυμωμένη με τη μητέρα της παρά με τον πατέρα της. Ο λόγος είναι επειδή πιστεύει ότι δεν ήθελε να τη βοηθήσει. «Νιώθω ότι θα μπορούσε να μου βρει δικηγόρο σε κυριολεκτικά δύο δευτερόλεπτα», είπε.

Η Σπίαρς είναι πλέον εκτός κηδεμονίας, αλλά οι δικαστικές της μάχες συνεχίζονται. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται ενάντια στα αιτήματα του πατέρα της και της μητέρας της να πληρώσει τις αμοιβές του δικηγόρου τους.

Πηγή: in.gr