Μήπως το εφέ της ηλιοκαμμένης όψης που αποκτήσαμε στις διακοπές έχει ήδη αρχίσει σιγά σιγά να ξεθωριάζει; Κανένα πρόβλημα. Μόλις 6 βήματα του μακιγιάζ  και τα κατάλληλα προϊόντα θα μας χαρίσουν αυτό το λαμπερό sunkissed λουκ που επιθυμούμε, το οποίο είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες της μέρας.

Για να δημιουργήσουμε το sunkissed λουκ

Το ζητούμενο είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό αποφεύγουμε το βαρύ μέικ απ και την πούδρα και επιλέγουμε τον σωστό τόνο μπρόνζερ.

Βήμα #1

Για να αποκτήσουμε έναν ομοιόμορφο τόνο και ελαφριά κάλυψη, διατηρώντας τις φυσικές γυαλάδες, έχουμε 3 επιλογές: Είτε ένα primer λάμψης είτε μία ενυδατική κρέμα με χρώμα ή ένα λεπτόρρευστο αντηλιακό προσώπου με χρώμα.

Βήμα #2

Τοποθετούμε ένα μπρόνζερ στα μήλα, τα μάτια και οπουδήποτε θέλουμε να χαρίσουμε ηλιοκαμένο χρώμα. Προσοχή: Η απόχρωσή του πρέπει να είναι 1-2 τόνους πιο σκούρα από την επιδερμίδα μας για να φαίνεται φυσικό το αποτέλεσμα.

Βήμα #3

Για την απαραίτητη λάμψη, τοποθετούμε ένα κρεμώδες highlighter σε στρατηγικά σημεία, εκεί όπου αντανακλάται το φως. Κυρίως όμως στο κόκαλο της μύτης, στα ψηλά σημεία των ζυγωματικών και στο κέντρο του άνω χείλους.

Βήμα #4

Επιλέγουμε σκιές σε nude και μπρονζέ τόνους. Ετσι θα δώσουμε έξτρα λάμψη, βάθος και ένταση στο βλέμμα μας. Ολοκληρώνουμε με μία μάσκαρα σε μαύρο ή καφέ χρώμα καθώς και ένα διάφανο τζελ για τα φρύδια που θα τα πειθαρχήσει.

Βήμα #5

Η φρέσκια επιδερμίδα με φυσική λάμψη στα χείλη, τα μάτια και τα μάγουλα είναι τα κεντρικά στοιχεία του λουκ. Αρα στα μάγουλα απλώνουμε ένα κεραμιδί ρουζ αν είμαστε σκουρόχρωμες ή ένα απαλό ροδακινί αν είμαστε ανοιχτόχρωμες.

Βήμα #6

Στα χείλη χρησιμοποιούμε ένα nude κραγιόν και / ή ένα διάφανο γκλος.

Extra tip

Για ακόμα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα, αποφεύγουμε την πούδρα. Αν έχουμε περιττή λιπαρότητα, χρησιμοποιούμε ένα face mist και απορροφητικό χαρτί.

Τι δεν ξεχνάμε

Να απλώσουμε μπρόνζερ στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο, χωρίς διχρωμίες. Στην κλείδα και στους ώμους απλώνουμε ένα λάδι σώματος που θα χαρίσει αστραφτερή λάμψη και θα τονίσει το μαύρισμα της επιδερμίδας που έχει απομείνει.