Κακά τα ψέματα, για να πετύχουμε το τέλειο ίσιωμα ή τις πιο καλοσχηματισμένες μπούκλες όλες έχουμε χρησιμοποιήσει εργαλεία με θερμό styling όπως το πιστολάκι, το σίδερο αλλά και το ψαλίδι. Ενώ το θερμό styling αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσουμε το χτένισμα που επιθυμούμε και να τιθασεύσουμε την τρίχα στον απόλυτο βαθμό, η διαδικασία μπορεί να ταλαιπωρήσει την υγεία των μαλλιών μας.

Τι να προσέξετε στο θερμό styling

Σωστό σκούπισμα

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, όμως είναι ένα βασικό βήμα πριν πιάσουμε το πιστολάκι. Αν επιχειρήσουμε να κάνουμε θερμό στάιλινγκ ενώ ακόμα είναι πολύ βρεγμένα, το μόνο που θα πετύχουμε είναι να «ψήσουμε» την τρίχα εξαιτίας της απότομης εναλλαγής της θερμοκρασίας.

Η σωστή διαδικασία είναι εκείνη που εφαρμόζεται στο κομμωτήριο. Μετά το λούσιμο, στραγγίζουμε τα μαλλιά και τα τυλίγουμε απαλά με μία πετσέτα, προκειμένου να απορροφηθεί η περισσότερη υγρασία.

 Εφαρμόζουμε μία θερμο-προστατευτική σύνθεση

Η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται από τα εργαλεία μπορεί να προσεγγίσει τους 280ο Κελσίου ή και περισσότερο ακόμα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη μία εξειδικευμένη σύνθεση που θα περιβάλλει την τρίχα με ένα προστατευτικό φιλμ και θα εμποδίσει τη θερμότητα να την καταστρέψει.

Το θερμο-προστατευτικό προϊόν μπορεί να έχει τη μορφή γαλακτώματος που δεν ξεπλένεται (leave in conditioner). Εναλλακτικά, μπορεί να είναι ένα σύμπλεγμα από έλαια.

Πώς θα κάνετε μπούκλες χωρίς θερμότητα

Αν θέλετε να σχηματίσετε και εσείς όμορφες μπούκλες στα μαλλιά σας σαν επαγγελματίας και χωρίς θερμότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε την εύκολη μέθοδο με κάλτσες, στο βίντεο που ακολουθεί: