Η νέα σεζόν ξεκινά και το μακιγιάζ ξαναμπαίνει δυναμικά στην καθημερινότητά μας. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας νέες τάσεις που είδαμε στις πασαρέλες των σπουδαιότερων Οίκων μόδας, οι οποίες ανανεώνουν το ενδιαφέρον αλλά και την παλέτα μας. Κάποιες από αυτές που θεωρούνται διαχρονικές ανανεώνονται και αποκτούν μία φρέσκια εκδοχή, ενώ οι πιο εκκεντρικές προσαρμόζονται εύκολα στις δικές μας απαιτήσεις.  Οσον αφορά τη βάση μας, αυτή παραμένει φυσική με γυαλάδες σε στρατηγικά σημεία. Ο τέλειος καμβάς για τα λουκ που ακολουθούν.

#Bright BlueEyes


Μπορεί να είναι ταυτισμένο με το μπλε της θάλασσας. Όμως αυτή η φωτεινή σκιά αποτελεί μία πρόταση αισιοδοξίας για τη σεζόν που διανύουμε, υποννοώντας ότι το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ. Επιλέγουμε μία σε υγρή μορφή και στη συνέχεια με ένα πινέλο σκιάς κάνουμε καλό blending για να σβήσουμε το περίγραμμα της.

Tip: Αν δεν επιθυμούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στο πάνω βλέφαρο, επιλέγουμε ένα παστέλ γαλάζιο eyeliner για να σχεδιάσουμε ένα cat-eye εφέ. Προαιρετικά, προσθέτουμε μία πινελιά στην εσωτερική γωνία του ματιού. Μία λεπτομέρεια που θα κάνει το λουκ πιο εντυπωσιακό.

#Vinyl Lips


Τα extra γυαλιστερά χείλη για να κλέψουν την παράσταση. Το μακιγιάζ που έχει σαφείς ντίσκο αναφορές είναι ιδανικό για τις βραδινές μας εξόδους αλλά και τις πρωϊνες, αρκεί να επιλέξουμε ένα διάφανο ή παστέλ γκλος.

Tips: Για να αναδείξουμε σωστά το εφέ, πρέπει να δημιουργήσουμε τέλεια, λαμπερή βάση με τις κατάλληλες γυαλάδες. Παράλληλα καμουφλάρουμε τις ατέλειες του βλέμματος, όπως οι μαύροι κύκλοι. Τέλος, επενδύουμε σε μια ή δυο μπεζ nude shimmering σκιές, τις οποίες θα κάνουμε πολύ καλό blending.

#Graphic Eyeliner

View this post on Instagram

A post shared by Anna Sui (@annasui)


Με λίγη εξάσκηση μπορούμε να τελειοποιήσουμε τις δεξιότητές μας και να λανσάρουμε με επιτυχία αυτό το απλό αλλά εντυπωσιακό μακιγιάζ.

Tip: Αποφεύγουμε τη σκιά και σχεδιάζουμε απευθείας στο βλέφαρο τις γραμμές με ένα μαύρο eyeliner για να δημιουργήσουμε το αντίστοιχο εφέ που δημιούργησε η διάσημη make up artist Pat McGrath, για την επίδειξη μόδας Anna Sui FW22.

#Ζωηρά ζυγωματικά

View this post on Instagram

A post shared by BYRDIE (@byrdie)


Το έντονο ρουζ εξακολουθεί να είναι μία τάση που κυριαρχεί στο Φθινόπωρο 2022, με διαφορετικές εκδοχές. Μία από αυτές είναι το “blush strobing”, δηλαδή το εφέ που προσφέρει ένα φωτεινό ροζ ρουζ σε κρεμώδη υφή κάτω από το μέικ απ.  Το ζητούμενο είναι το ρουζ να αναμειγνύεται τέλεια με το μέικ απ προκειμένου να συνθέτει ένα φυσικό ροδαλό χρώμα.

Tip: Στη συνέχεια προσθέτουμε στο συγκεκριμένο σημείο highlighter που θα φωτίσει την περιοχή και θα δώσει έξτρα φρεσκάδα στην όψη μας.

#Τα τολμηρά χείλη αλλιώς

View this post on Instagram

A post shared by Michael Kors (@michaelkors)


Τα κόκκινα χείλη είναι μία διαχρονική πινελιά στο μακιγιάζ. Ωστόσο αυτή τη φορά φέρνουμε αυτό το trend στα δικά μας μέτρα.  Για παράδειγμα στις πασαρέλες των Michael Kors και Tory Burch είδαμε τα μοντέλα με βαθείς ψυχρούς τόνους του κόκκινου κραγιόν. Ο Οίκος Marni έδειξε ένα πιο bohemian ύφος, καθώς τα χείλη δεν είχαν περίγραμμα αλλά ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Στις πασαρέλες του Παρισιού, το φωτεινό κοραλί και το κόκκινο κραγιόν τονίστηκε με μία στρώση από διάφανο γκλος.