Όταν περνάμε από τα στάδια της εμμηνόπαυσης, η επιδερμίδα του προσώπου μας αλλάζει με διάφορους τρόπους. Σύμφωνα με το μέσο όρο, μπορεί να παρατηρήσουμε τα πρώτα συμπτώματα εμμηνόπαυσης στα 47 ή να έχουμε πιο έντονα συμπτώματα εμμηνόπαυσης στα 50. Μερικές γυναίκες θα εμφανίσουν 1-2 συμπτώματα, κάποιες γυναίκες θα εμφανίσουν 3-4 συμπτώματα, και μερικές γυναίκες, θα εμφανίσουν όλα τα συμπτώματα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης για ν΄ αποφασίσουμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε.

Μείωση κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που δίνει στην επιδερμίδα σφριγηλότητα και ελαστικότητα. Με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να επιβραδύνεται. Τα πρώτα πέντε χρόνια της εμμηνόπαυσης το κολλαγόνο μειώνεται κατά 30%. Λιγότερο κολλαγόνο σημαίνει ρυτίδες και χαλαρή επιδερμίδα.

Χαλαρό δέρμα

Η δημιουργία κολλαγόνου ελέγχεται από τα οιστρογόνα. Κατά την εμμηνόπαυση, η επιδερμίδα χάνει την κινητικότητα και την σφριγηλότητά της λόγω της έλλειψης οιστρογόνων και της αντίστοιχης μείωσης κολλαγόνου. Η επιδερμίδα γίνεται χαλαρή και είναι δύσκολο να σφίξει ξανά.

Παραγωγή ρυτίδων

Όταν ξεκινά η εμμηνόπαυση, η έλλειψη οιστρογόνων διεγείρει την παραγωγή λίπους σε όλο το σώμα. Συνήθως, το λίπος αυτό εγκαθίσταται στην κοιλιά, τους μηρούς και τους γλουτούς ενώ το υποστηρικτικό λίπος κάτω από την επιδερμίδα στο πρόσωπο, αρχίζει να ‘’πέφτει’’ και δημιουργεί ρυτίδες.

Λέπτυνση του δέρματος

Ο λόγος που η επιδερμίδα λεπταίνει στην εμμηνόπαυση είναι η απώλεια κολλαγόνου και μείωση της υγρασίας που κανονικά θα είχε το σώμα. Η λέπτυνση της επιδερμίδας μπορεί να κάνει τον ιστό του προσώπου πιο επιρρεπή σε μώλωπες και σχισίματα.

Ξηρό δέρμα

Οι γυναίκες άνω των σαράντα ετών, έχουν συνήθως ξηρή επιδερμίδα. Οι ορμόνες και τα οιστρογόνα, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας. Όσο νερό και να πιείτε, δεν έχει σημασία. Εάν δεν υπάρχουν στον οργανισμό σας οι κατάλληλες ορμόνες, η επιδερμίδα του προσώπου σας θα ‘’στεγνώσει’’.

Υπερμελάγχρωση και κηλίδες

Τα οιστρογόνα διατηρούν την παραγωγή μελανίνης στο επίπεδο που χρειάζεται το σώμα μας. Στην εμμηνόπαυση, η σύνθεση μελανίνης αυξάνεται με λιγότερα οιστρογόνα. Όταν αυξάνεται η μελανίνη, αυξάνεται ο κίνδυνος δημιουργίας καφέ κηλίδων γήρανσης.

Σακούλες κάτω από τα μάτια

Τα κυμαινόμενα επίπεδα ορμονών κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να οδηγήσουν σε κατακράτηση υγρών στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Το ορατό αποτέλεσμα είναι συνήθως οι σακούλες κάτω από τα μάτια.

Ελάχιστες εταιρείες έχουν ασχοληθεί με την φροντίδα του προσώπου στην εμμηνόπαυση. Η Vichy έχοντας την απόλυτη γνώση της επιδερμίδας σε κάθε στάδιο της, δημιούργησε κρέμες προσώπου για 50 ετών και άνω που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας κατά την εμμηνόπαυση.

Για την περίοδο της περιεμμηνόπαυσης, ενδείκνυται η αντιγηραντική κρέμα ημέρας για κανονική επιδερμίδα από τη σειρά Neovadiol της Vichy που θρέφει την επιδερμίδα σε βάθος, αυξάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της, χαρίζοντας σας δέρμα πιο λείο με λιγότερες ρυτίδες.

Μετά την εμμηνόπαυση συστήνεται η κρέμα ημέρας για χαλάρωση προσώπου από την εξειδικευμένη σειρά Neovadiol της Vichy. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας, αναπληρώνει την απώλεια λιπιδίων της επιδερμίδας, συσφίγγει και βελτιώνει την πυκνότητα και την όψη των ρυτίδων.

Για ολική αναδόμηση της επιδερμίδας σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Neovadiol Meno 5 BI Serum που αναπληρώνει τα λιπίδια στην επιδερμίδα, ενυδατώνει το δέρμα, επανασμιλεύει το περίγραμμα του προσώπου, διορθώνει τις κηλίδες, μειώνει τις ρυτίδες και αποκαθιστά τη λάμψη του προσώπου σας.