Ένα από τα πράγματα που απευχόμαστε εμείς οι beauty junkies είναι να πέσει από τα χέρια μας και να σπάσει η πανάκριβη πούδρα ή το κόμπακτ μέικ απ που μόλις αγοράσαμε. Ή ακόμα χειρότερα να πέσει όλο το νεσεσέρ μας στο πάτωμα. Παύση: Παίρνουμε μια βαθιά εισπνοή για να διώξουμε την εικόνα από το μυαλό μας και να ηρεμήσουμε. Αραγε, υπάρχει λύση εκτός από το να πετάξουμε τα προϊόντα μακιγιάζ μας έτσι απλά στο καλάθι των αχρήστων θρηνώντας μια μικρή περιουσία που χάθηκε σε δευτερόλεπτα; Ναι, υπάρχει, λένε οι επαγγελματίες make up artists και μας εξηγούν τους τρόπους.

Σπασμένη κόμπακτ πούδρα

-Αν έχει απλά μία ρωγμή, την καλύπτουμε κάνοντας blending με ένα πινέλο. Επειτα φυσάμε την περιττή ποσότητα.

-Αν η πούδρα έχει σπάσει σε κομμάτια, τότε, τη θρυμματίζουμε ακόμα περισσότερο και τη μετατρέπουμε σε σκόνη. Ετσι αλλάζουμε την υφή της από κόμπακτ σε loose και την τοποθετούμε σε ένα μικρό πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι που σφραγίζει.

Το ίδιο κάνουμε για το μπρόνζερ, το μέικ απ, το ρουζ ή για μία σκιά, αρκεί να είναι σε κόμπακτ μορφή.

Σπασμένο κραγιόν

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει και να γίνει σκληρό. Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, το λιώνουμε με ένα κουταλάκι και το τοποθετούμε σε ένα container, όπως αυτά των λιπ μπαλμ. (Να ένας λόγος για να μην πετάμε το βαζάκι του λιπ μπαλμ όταν τελειώνει.) Μπορούμε να το εφαρμόζουμε στα χείλη είτε με ένα πινελάκι είτε με τα δάχτυλά μας.

Πηχτή μάσκαρα που αφήνει «κόμπους»

Αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι έχει λήξει και ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε μία καινούρια. Ωστόσο, αν την έχουμε λιγότερο από 6 μήνες, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα παρακάτω.

-Βράζουμε νερό σε ένα μπρίκι και τοποθετούμε μέσα τη μάσκαρα για μερικά λεπτά, σκεπασμένη εντελώς και καλά κλεισμένη.  Στη συνέχεια, τη βγάζουμε, περιμένουμε να κρυώσει το δοχείο της και έπειτα την ανοίγουμε για να τσεκάρουμε αν η σύνθεση επανέκτησε τη σωστή ρευστότητα.

Αν όχι, τότε βουτάμε το βουρτσάκι σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά προκειμένου να μαλακώσουν τα υπολείμματα. Για να αραιώσουμε τη σύνθεση, προσθέτουμε 1-2 σταγόνες ελαιόλαδο ή κολλύριο ματιών μέσα στο δοχείο της.