Σε όλες έχει τύχει να ξυπνήσουμε μετά από λιγοστές ώρες ύπνου και καθώς κοιταζόμαστε στον καθρέφτη να παρατηρήσουμε ότι η επιδερμίδα μας είναι θαμπή και ότι μαύροι κύκλοι έχουν σχηματιστεί κάτω από τα μάτια μας. Ωστόσο, μπορούμε να διώξουμε τις ατέλειες μας και να κάνουμε το βλέμμα μας πιο νεανικό και ξεκούραστο, ακολουθώντας τις παρακάτω υποδείξεις.

Για τη μείωση του πρηξίματος: Οι σύντομες κινήσεις

  • Με τα δάχτυλα

– Για να διεγείρουμε την κυκλοφορία του αίματος, κάνουμε απαλά χτυπηματάκια με τα ακροδάχτυλά μας γύρω από την περιοχή των φρυδιών.

 Σχηματίζουμε ένα V (το σήμα της νίκης) με τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο. Ο δείκτης πρέπει να πιέζει ελαφρώς την εξωτερική γωνία των ματιού και το μεσαίο δάχτυλο την εσωτερική. Ετσι διευκολύνουμε την απομάκρυνση των τοξινών και των υγρών που βρίσκονται στην περιοχή των ματιών, και ευθύνονται για το πρήξιμο και τις «σακούλες».

  • Με jade roller ή gua sha

 Χρησιμοποιούμε τη μικρή πλευρά του και πιέζοντας ελαφρά ξεκινάμε από την εσωτερική γωνία, στη βάση της μύτης, μέχρι τον κρόταφο.

 Στη συνέχεια κάνουμε το αντίστροφο, από την εξωτερική γωνία, κάτω από τα μάτια, μέχρι την εσωτερική.

 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-8 φορές για κάθε μάτι.

Bonus tip: Για να μειώσουμε άμεσα το πρήξιμο, τοποθετούμε το εργαλείο στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Face yoga για το «πόδι της χήνας»

– Ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας για 5 δευτερόλεπτα

– Έπειτα, κοιτάζουμε δεξιά και αριστερά πάλι για 5 δευτερόλεπτα.

– Ανοίγουμε τα μάτια μας όσο το δυνατόν περισσότερο (προσέχουμε να μη συσπάται το μέτωπο) και εστιάζουμε σε ένα αντικείμενο μακριά μας.

-Κρατάμε το βλέμμα μας εκεί για 5-10 δευτερόλεπτα.

-Χαλαρώνουμε και επαναλαμβάνουμε άλλες τέσσερις φορές.

Κάνουμε καθημερινά την άσκηση, και μέσα σε διάστημα κάποιων εβδομάδων θα διαπιστώσουμε βελτίωση.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να βρείτε τεχνικές για να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας σωστά για να αποκτήσετε μια πιο ξεκούραστη όψη στην στιγμή:

Ακολουθήστε το στο Google News