Για κάποιον -ανεξήγητο- λόγο το ρουζ είναι το πιο παρεξηγημένο προϊόν του γυναικείου νεσεσέρ. Στην πραγματικότητα, το ρουζ χαρίζει μια υγιή και φρέσκια όψη στο πρόσωπο, την οποία δεν μπορείτε να πετύχετε με κανένα άλλο προϊόν. Μία από τις σπουδαιότερες τάσεις στο μακιγιάζ είναι το barely there base make up, δηλαδή το απολύτως φυσικό, λαμπερό λουκ, με nude αποχρώσεις σε μάτια, μήλα και χείλη. Κι ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία του είναι το ρουζ.

Πώς θα βρείτε τη σωστή απόχρωση ρουζ

Η σωστή απόχρωση είναι αυτή που σας ταιριάζει. Ο κορυφαίος makeup artist Gilbert Soliz αποκαλύπτει ότι το να βρείτε τη σωστή απόχρωση είναι τόσο εύκολο όσο το να κοιτάξετε στο στόμα σας, ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στο εσωτερικό του κάτω χείλους σας.

«Τραβήξτε το εσωτερικό του χείλους σας για να βρείτε μια απόχρωση που ταιριάζει απόλυτα. Μπορείτε να αναμείξετε χρώματα μέχρι να φτιάξετε την ιδανική απόχρωση», εξηγεί ο Soliz.

Πώς θα βρείτε τη σωστή υφή

Για νεανικό και λαμπερό αποτέλεσμα, προτιμήστε ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή το οποίο θα απλωθεί ευκολότερα και θα χαρίσει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Tip: αντί για ρουζ με κρεμώδη υφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμώδες κραγιόν. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό.

Παίρνουμε το σωστό πινέλο

Για να απλώσουμε το κόμπακτ ή σε μορφή σκόνης ρουζ διαλέγουμε ένα μέτριου μεγέθους, μαλακό πινέλο, που απλώνει ομοιόμορφα τις χρωστικές. Ωστόσο αν έχουμε επιλέξει ένα κρεμώδες ή υγρό ρουζ, χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας.

Για να κάνουμε το τέλειο blending και να αποκτήσουμε ροδαλή όψη που ακτινοβολεί εκ των έσω, απλώνουμε το ρουζ με το σφουγγαράκι του μέικ απ, με ταμποναριστές κινήσεις.

Αποφεύγουμε τις υπερβολές

Για να βεβαιωθούμε ότι το ρουζ μας δεν είναι υπερβολικό, τινάζουμε την περιττή ποσότητα από το πινέλο πριν το απλώσουμε στο πρόσωπο.

Καθαρίζουμε το πινέλο τουλάχιστον κάθε 2 εβδομάδες, αν κάνουμε καθημερινό μακιγιάζ. Ετσι θα απομακρύνουμε την περιττή ποσότητα χρωστικών και τα υπολείμματα που παγιδεύονται στις τρίχες του.

Δείτε πώς θα το εφαρμόσετε σωστά αυτήν την περίοδο, στο βίντεο που ακολουθεί: