Μήπως τα μαλλιά μας είναι άγρια, σπάνε ή φριζάρουν; Μήπως πάλι μετά την έντονη γυμναστική χρειάζεται αρκετή υπομονή προκειμένου να τα ξεμπερδέψουμε (ειδικά αν είναι μακριά ή σγουρά και ατίθασα); Τότε εφαρμόζουμε αυτό το απλό μυστικό, που αφενός τα προστατεύει κατά τη διάρκεια της άσκησης από το μπέρδεμα. Αφετέρου, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταμορφώσει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σε λεία, απαλά κι ελαστικά.

Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής: Το tip που θα σώσει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά

Συνήθως τη χρησιμοποιούμε μετά την προπόνηση, αφού κάνουμε ντους και λουστούμε. Όμως η Jen Atkin, η ειδικός με πολλές διάσημες πελάτισσες μεταξύ των οποίων οι Khloe Kardashian, Jessica Alba, Katy Perry, Sofia Vergara, προτείνει να κάνουμε το αντίθετο. «Γνωρίζετε ότι το αλάτι από τον ιδρώτα μας μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά μας; Απλώνοντας λοιπόν μία μάσκα πριν από την άσκηση, τα συστατικά της θα σφραγίσουν τα λέπια της τρίχας και θα προστατεύσουν την υγρασία στο εσωτερικό της. Επιπλέον η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος θα επιτρέψει στα συστατικά της να διεισδύσουν βαθύτερα στην τρίχα».

Τι κάνουμε

Πριν ξεκινήσουμε την προπόνηση, απλώνουμε μία θρεπτική μάσκα 3 σε 1 ή ένα leave in conditioner κατά μήκος των μαλλιών και τα χτενίζουμε με τα δάχτυλα. Στη συνέχεια κάνουμε είτε μια πλεξούδα είτε τα πιάνουμε έναν κότσο.

Μετά τη γυμναστική

Ξεπλέκουμε τα μαλλιά μας και τα χτενίζουμε με τα δάχτυλα. Θα τα νιώσουμε πολύ πιο λεία χωρίς να φριζάρουν. Σε περίπτωση που σκοπεύουμε να βγούμε κατευθείαν μετά το γυμναστήριο, ψεκάζουμε τις ρίζες με ένα dry shampoo, το οποίο θα χαρίσει φρεσκάδα και αναζωογόνηση στα μαλλιά.

Bonus tip:

Την ίδια τακτική ακολουθούμε αν πηγαίνουμε κολυμβητήριο. Στη συνέχεια, φοράμε το σκουφάκι και κολυμπάμε. Η θερμότητα που θα δημιουργηθεί από το σκουφάκι θα ανοίξει τα λέπια της τρίχας και τα θρεπτικά συστατικά θα εισχωρήσουν σε βάθος.  Επίσης με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε τα βαμμένα μαλλιά από αλλοίωση του χρώματος λόγω του χλωρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News