Μπορεί η Kim Kardashian να είναι ένας χαμαιλέων όσον αφορά τις αλλαγές στα μαλλιά της, ωστόσο ένα είναι το κοινό στοιχείο σε κάθε χτένισμά της. Η εκτυφλωτική λάμψη τους. Το trend που διέδωσε ουσιαστικά εκείνη και μία σειρά από άλλες διάσημες influencers ονομάστηκε glass hair, γιατί τα μαλλιά είναι τόσο λαμπερά όσο το γυαλί που αντανακλά το φως. Ένα τέτοιο εφέ μπορούμε να αποκτήσουμε κι εμείς, αρκεί να εφαρμόσουμε ένα τρικ με το σεσουάρ.

Το έξυπνο tip με το πιστολάκι για μοναδική λάμψη στα μαλλιά

Εχουμε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το σεσουάρ έχει και κρύο αέρα; Υπάρχει λόγος. «Αφού έχετε τελειώσει με το χτένισμά σας, και τα μαλλιά είναι εντελώς στεγνά, φυσήξτε τα με κρύο αέρα για μερικά δευτερόλεπτα. Είναι η κίνηση ματ που θα προσφέρει λάμψη και διάρκεια στο αποτέλεσμα» εξηγεί ο διάσημος Oscar Blandi, που έχει ως πελάτισσες πολλές σταρ όπως οι Drew Barrymore και Emma Stone.

Επίσης επιλέγουμε ένα ιοντικό σεσουάρ ή ένα σεσουάρ ειδικό για να προσφέρει λάμψη.

Bonus tips

#Απλώνουμε το conditioner ομοιόμορφα σε όλο το μήκος των μαλλιών

Το conditioner πρέπει να το απλώνουμε σε καλά στραγγισμένα μαλλιά, διαφορετικά μειώνεται η δράση του. Τα χωρίζουμε σε τέσσερις τούφες και τοποθετούμε τη σύνθεση με κινήσεις από το μέσο των μαλλιών ως τις άκρες. Ετσι θα βοηθήσουμε τα «λέπια» της τρίχας να κλείσουν.

 

#Ξεβγάζουμε το conditioner με κρύο το νερό

Οσο πιο κρύο τόσο πιο λαμπερά θα είναι τα μαλλιά. Και αυτό γιατί το ζεστό νερό ανοίγει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα χάνονται οι χρωστικές ουσίες (αν είναι βαμμένα) καθώς και αμινοξέα, οι δομικές ουσίες που διατηρούν τη δύναμή της.

 

#Χρησιμοποιούμε απαραίτητα ένα leave- in conditioner

Αφού ξεβγάλουμε και σκουπίσουμε τα μαλλιά βάζουμε ένα leave in conditioner.

#Χρησιμοποιούμε πάντα ένα προϊόν θερμοπροστασίας

Είναι η σύνθεση που θα θωρακίσει την τρίχα ενάντια στην υψηλή θερμοκρασία που ξεπερνάει μερικές φορές τους 250 βαθμούς Κελσίου.

#Διατηρούμε τη βούρτσα και τα υπόλοιπα εργαλεία  του στάιλινγκ καθαρά

Τα υπολείμματα των προϊόντων, η σκόνη και το σμήγμα από το τριχωτό θαμπώνουν την τρίχα. Αρα είναι βασικό να καθαρίζουμε τα εργαλεία μας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Δείτε εδώ τον τρόπο.

Bonus tip: Kατά τη διάρκεια του στεγνώματος, προτιμάμε μία βούρτσα επίπεδη και φαρδιά που προσφέρει γυάλισμα στην τρίχα.

 

Προαιρετικά, αν επιθυμούμε sleek ίσια μαλλιά, χρησιμοποιούμε την πρέσα ισιώματος. Τέλος, μερικές σταγόνες από ένα ενυδατικό έλαιο μαλλιών στις άκρες θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τη λάμψη τους.