Με το ΒΗΜΑ της Κυριακής έρχεται ο Αρκάς και το σημειωματάριο του Φθινοπώρου!

Με 80 ξεκαρδιστικά σκίτσα!

Ενα συλλεκτικό σημειωματάριο με τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του κορυφαίου έλληνα κομίστα: Ισοβίτης, Καστράτο, Ναπολέων, Θανασάκης, Φεβρουάριος, Ζευγάρια!

Αυθόρμητο χιούμορ και απολαυστικές ατάκες σε ένα σπιράλ σημειωματάριο, 160 σελίδων που περιλαμβάνει: ετήσιο ημερολόγιο, παγκόσμιες ημέρες, εορτολόγιο, χρήσιμα τηλέφωνα.

Το αυθεντικό χιούμορ είναι πιο σπάνιο από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Το δημιουργικό χιούμορ, εκείνο δηλαδή που λαμβάνει και καλλιτεχνική μορφή, αναγνωρίσιμη και δημοφιλή, είναι ακόμη σπανιότερο. Αυτό ακριβώς το πολυδιάστατο πράγμα ενσαρκώνει ο Αρκάς τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Γέλιο και προβληματισμός γεννιούνται αδιαχώριστα και  εκρηκτικά μέσα από το χιούμορ του Αρκά, αυτό το πολύτροπο, ανελέητο, δηκτικό και πνευματώδες χιούμορ. Κανένας άλλος δεν μας επιτρέπει, όπως ο Αρκάς, να ξεκαρδιστούμε τόσο απελευθερωτικά με τα ανθρώπινα, από την ανοησία και την αυταρέσκεια μέχρι την απελπισία και τον θάνατο. Το χιούμορ του Αρκά μπορεί να εκκινεί από το καθημερινό, το τετριμμένο και μπορεί να αγγίξει το υπαρξιακό, το μεταφυσικό. Ο Αρκάς είναι, αναμφίβολα, μια μοναδική περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα. Η διάρκειά του και η εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν προς το (αφανές) πρόσωπό του διαφορετικές γενιές επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Ας θυμηθούμε, τέλος, τι έχει πει η ποιήτρια Κική Δημουλά για τον Αρκά, ότι «μάς βοηθάει να ανοίγουμε και να κλείνουμε το πικρό τετράδιο της μέρας με την άλλη όψη του δραματικού: το υπέροχα κωμικό».

Μαζί

Αρχαία Ελλάδα

Μια συλλεκτική, εικονογραφημένη, δίτομη έκδοση αφιερωμένη στην Αρχαία Ελλάδα και πώς άλλαξε τον κόσμο.

Η Δημοκρατία, οι μεγάλοι στοχαστές, η φιλοσοφία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η καθημερινή ζωή, οι πόλεις-κράτη, οι τέχνες, το θέατρο, η αρχιτεκτονική, η μεγάλη επανάσταση των μαθηματικών και ο πολιτισμός με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Αυτή την εβδομάδα ο πρώτος τόμος.

Ακόμη

Το Βήμα συνεχίζει με τις μαθητικές του εφημερίδες.

Αυτή την εβδομάδα γράφουν οι μαθητές του Αγρινίου.

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Αρχαία Ελλάδα»: €0,65)