Ομήρου Ιλιάδα: Το σπουδαίο έπος της ελληνικής γραμματείας που έχει μεταφραστεί σε όλες σχεδόν τις γλώσσες, με το ΒΗΜΑ της Κυριακής.

-Η συναρπαστική ιστορία του Τρωικού Πολέμου.

-Eνα από τα πιο πολυδιαβασμένα έργα παγκοσμίως.

-Το αρχαίο κείμενο με τη μετάφρασή του.

-Εισαγωγή, μετάφραση, περιλήψεις, σχόλια, ανάλυση και διδακτική επεξεργασία κατά ραψωδίες: Θεόδωρος Γ. Μαυρόπουλος

-Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Αυτή την εβδομάδα ο πρώτος τόμος.

Η Ιλιάδα και η Οδύσσεια είναι η αφετηρία του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πνεύματος. Είναι τα πιο παλιά λογοτεχνικά τεκμήρια, γενάρχες της ποιητικής λειτουργίας οε παγκόσμιο επίπεδο.  Είναι δύο πολύ παλιά ποιητικά κείμενα που διατηρούν αιώνια νεότητα. Είναι κείμενα μεταφρασμένα σ’ όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου και διαβασμένα όσο λίγα βιβλία στον κόσμο.

Στην έκδοσή τους σ’ αυτούς τους ογκώδεις τόμους περιέχονται εισαγωγικά για τον Oμηρο, ευρεία περίληψη της Ιλιάδας και της Οδύσσειας αντίστοιχα, μετάφραση σε δεκαπεντασύλλαβους στίχους, σχόλια, ανάλυση και υλικό για διδακτική επεξεργασία κατά ραψωδίες, εργασία του συνεργάτη μας Θεοδώρου Γ. Μαυρόπουλου, και το αυθεντικό κείμενο των δύο επών.

Δύο είναι οι θεματικοί πυρήνες της Ιλιάδας

Ο πρώτος είναι αυτό που προβάλλεται στην αρχή του έπους, στο “προοίμιό” του: η “μήνις”, ο θυμός του Αχιλλέα εναντίον του Αγαμέμνονα, του αρχηγού της μυθικής εκστρατείας, ενός πανελλήνιου συνασπισμού, κατά της μικρασιατικής Τροίας με όλες τις οδυνηρές συνέπειες που αυτός προκαλεί. Ο δεύτερος είναι το θέμα της φιλίας του Αχιλλέα με τον Πάτροκλο, που θα κορυφωθεί με την εκδίκηση που θα πάρει ο πρώτος για τον φόνο του δεύτερου, σκοτώνοντας τον φονιά του, τον τρωαδίτη Eκτορα, τον πιο αξιόλογο απ’ όλους τους “ήρωες” αυτού του δεκάχρονου πολέμου.
Η έκδοσή μας έχει σταλεί στις βιβλιοθήκες όλων των γυμνασίων και λυκείων της χώρας, έχει εμπλουτίσει πολλές ιδιωτικές βιβλιοθήκες και τώρα, εμπλουτισμένη με το πρωτότυπο κείμενο, κάνει το τρίτο ταξίδι της στον ευρύ χώρο των βιβλιόφιλων μέσα και έξω από τις βαθμίδες της εκπαίδευσής μας έχοντας αποσπάσει θερμές αναγνωρίσει της ποιότητάς της.

Η Ιλιάδα (Iλιάς)

Είναι ένα από τα ομηρικά έπη, μαζί με την Οδύσσεια και σώζεται ολόκληρη στις μέρες μας. Η σύνθεσή της, που κατά την παράδοση έγινε από τον Oμηρο, τοποθετείται στον 8ο αιώνα π.Χ. και βασίζεται στην παράδοση προφορικής σύνθεσης και απαγγελίας ηρωικών ποιημάτων που είχε αναπτυχθεί τους προηγούμενους αιώνες. Το ποίημα, που περιγράφει κάποια γεγονότα του δέκατου και τελευταίου χρόνου της πολιορκίας της Τροίας (Ιλίου) από τους Eλληνες (Αχαιοί ή Αργείοι ή Δαναοί στο έπος), είναι γραμμένο σε δακτυλικό (ή ηρωικό) εξάμετρο σε έντεχνη ποιητική γλώσσα και αποτελείται από 15.693 στίχους.

Μαζί

Αρχαία Ελλάδα

Μια συλλεκτική, εικονογραφημένη, δίτομη έκδοση αφιερωμένη στην Αρχαία Ελλάδα και στον πολιτισμό με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Ο δεύτερος τόμος.

Μάχες, πολεμικές συγκρούσεις, θρησκεία και Μυθολογία.

Σπάρτη: η ανατροφή και η εκπαίδευση των ατρόμητων Σπαρτιατών, η μάχη του Μαραθώνα, ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, η σημασία του πολέμου και της στρατιωτικής σύγκρουσης στην αρχαιοελληνική κοινωνία, τα πολεμικά πλοία των Αρχαίων Ελλήνων, η αλήθεια πίσω από την Τροία και ο Τρωικός Πόλεμος, Μέγας Αλέξανδρος, οι Ελληνες και η θρησκεία τους, το Δωδεκάθεο, Μύθοι και τέρατα, τα μυστικά της Πυθίας.

Ακόμη

Harper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο

Η εκρηκτική Μάντισον Xέντριξ ορίζει την εικόνα του σύγχρονου σέξι με φόντο το νυχτερινό Μανχάταν.

H Γουινόνα Ράιντερ μιλάει για τον επιδραστικό της ρόλο στο «Stranger Things».

Δημιουργίες με συλλεκτική αξία.

Τα συστατικά του σύγχρονου στυλ.

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Ομήρου Ιλιάδα»: €1,60 & «Αρχαία Ελλάδα #2»: €0,65)