ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν: “Εύζωνες. H Προεδρική Φρουρά, οι θεματοφύλακες της ιστορικής μνήμης και των δημοκρατικών αξιών του ελληνικού έθνους.

Μία πολύτιμη έκδοση για τη μακρόχρονη ιστορία της Προεδρικής Φρουράς.

Το επίλεκτο σώμα του ελληνικού στρατού.

Η υπεράσπιση της πατρίδας με ηρωισμό και αυτοθυσία.

Το έμβλημα, η ένδοξη δράση, η αποστολή, τα καθήκοντα, η εκπαίδευση και οι συμβολισμοί.

Με τη σφραγίδα των Εκδόσεων Μίλητος.

Αυτή την εβδομάδα ο πρώτος τόμος

Η μακρόχρονη ιστορία της Προεδρικής Φρουράς, που αποτελεί κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας.

Οι Εύζωνες στην ιστορική τους διαδρομή υπήρξαν επίλεκτο σώμα του ελληνικού σρατού, το οποίο υπερασπίστηκε την πατρίδα με ηρωικές μάχες και αυτθυσία.

Σήμερα αποτελούν την Προεδρική Φρουρά, τους θεματοφύλακες της ιστορικής μνήμης και των δημοκρατικών αξιών του ελληνικού έθνους.

Οι Εύζωνες – το ύψιστο τιμητικό άγημα της χώρας- είναι ζωντανό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και άξιοι συνεχιστές της ελληνικής παράδοσης. Με γνώμονα την ανδρεία, την αριστεία, το ήθος, την προσήλωση στο καθήκον και με την άρτια στρατιωτική εκπαίδευσή τους ενσαρκώνουν στη συνείδηση του Ελληνα το πρότυπο της λεβεντιάς, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας.

Στοιχείο της εθνικής ταυτότητας και άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νεότερη ελληνική ιστορία, η ευζωνική ενδυμασία. Η ηρωική φουστανέλα και τα θρυλικά τσαρούχια σε συνδυασμό με την πατροπαράδοτη χειροποίητη κατασκευή τους, ανακαλούν στη μνήμη τις ιστορικές περιόδους. Κυρίως, την Ελληνική Επανάσταση του 1821, κατά την οποία καθιερώθηκε η ευζωνική φορεσιά ως εθνική ενδυμασία.

Τα σύμβολα και ο θρύλος που συνοδεύουν την παρουσία του Εύζωνα στην ιστορία και τη λαϊκή παράδοση ενισχύουν την εθική και την πολιτιστική ταυτότητα της χώρας.

Η μακρόχρονη ιστορία της Προεδρικής Φρουράς

Η Προεδρική Φρουρά ξεκινά την 12η Δεκεμβρίου του 1868, με τη σύσταση ενός μάχιμου και ταυτοχρόνως τελετουργικού τμήματος, του μόνιμου Στρατού, με την ονομασία «Άγημα». Σκοπός της δημιουργίας του, ήταν η παροχή άριστης στρατιωτικής εκπαίδευσης στους διακριθέντες για τη στρατιωτική τους αρετή, ώστε να αποτελέσουν υπόδειγμα εκπαίδευσης για τον υπόλοιπο Στρατό.

Ακόμη

Η επιστροφή στα χρόνια της νοσταλγίας, συνεχίζεται.

“Ο Τερματοφύλακας Γιατρός”

Το τρίτο τεύχος του διάσημου κόμικ των παιδικών μας χρόνων!

Ως «Τερματοφύλακας Γιατρός» μας συστήνεται ο Μπεν Λήπερ, ένας πολυάσχολος νέος, ο οποίος το απόγευμα αγωνίζεται ως τερματοφύλακας της Μάνκαστορ Σίτυ και το πρωί είναι φοιτητής της Ιατρικής. Το πρωτοποριακό για την εποχή σενάριο του κόμικς εμπλέκει τον Μπεν Λήπερ σε μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα στα οποία ο νεαρός συνήθως προσπαθεί να βοηθήσει κάποιον συνάνθρωπό του να βρει λύση στο πρόβλημα που τον απασχολεί.

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μέσα στο αγγλικό περιοδικό Scoop στις 21 Ιανουαρίου 1978 και η σειρά ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1981. Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε στο τεύχος #81 του Μπλεκ Νέας Περιόδου στις 5 Αυγούστου του 1981. Η σειρά ολοκληρώθηκε στο τεύχος #261 αλλά λόγω της τεράστιας απήχησης που είχε στο αναγνωστικό κοινό, αναδημοσιεύτηκε άλλες δύο φορές, ενώ φιλοξενήθηκε και στα #19-30 του Νέου Μπλεκ.

Οχι απλά ένας τερματοφύλακας

Ο Μπέν Λήπερ δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως δεν είναι απλά ο τερματοφύλακας που φυλάει σαν κέρβερος την εστία του. Στο κόμικς παρουσιάζεται ως ένας παίκτης με σφαιρική αντίληψη του αθλήματος. Εκτός όμως από τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα, ο ήρωάς μας προσπαθεί να κρατήσει και τον ακέραιο και ηθικό του χαρακτήρα. Τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και σε εκείνο της επιστήμης του, ο Μπεν Λήπερ βάζει μπροστά την ηθική του και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Προτιμά να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του από το να πάρει χρήματα.  Και επίσης να μην κερδίσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με ανέντιμο τρόπο.

Στις σελίδες των άλμπουμ που θα διαβάσετε, θα επιστρέψετε σε ένα παρελθόν αγνό και ρομαντικό, τότε που το ποδόσφαιρο, ακόμη και το επαγγελματικό, δεν χαρακτηριζόταν από την ακραία λογική του κέρδους. Θα διαβάσετε για τη ρομαντική εκείνη εποχή που ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι γιατρός κι όχι απαραίτητα μοντέλο που διαφημίζει διαρκώς νέα προϊόντα με σκοπό να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον τραπεζικό του λογαριασμό. Θα διαβάσετε εν ολίγοις ιστορίες ενός άλλου ποδοσφαίρου, ενός ποδοσφαίρου «Old School» όπως έχει επικρατήσει να το αποκαλούμε τα τελευταία χρόνια.

Οι ιστορίες του

Οι ιστορίες του κόμικ τοποθετούν και πάλι το ποδόσφαιρο στο κέντρο του ενδιαφέροντος μακριά από εκτυφλωτικούς lifestyle προβολείς. Αναδεικνύουν τη διαχρονική σύνδεση του αθλήματος με την κοινωνική βάση από την οποία προέρχεται. Αν τα παιδιά σας θέλουν να μοιάσουν σε κάποιον ποδοσφαιριστή, εσείς μπορείτε να τους δώσετε να διαβάσουν αυτό το κόμικς. Καμιά φορά οι χάρτινοι ήρωες είναι σημαντικότεροι από εκείνους που δημιουργεί το star system.

Και όπως πάντα το

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

Κατερίνα Διδασκάλου – Λεωνίδας Κακούρης:

“Υπάρχει πάντα ένα υποκριτικό πινκ πονγκ μεταξύ μας».

Λίγο πριν από την πρώτη τους συνάντηση στη σειρά «Μαύρο Ρόδο» του Mega, πραγματοποιούν μια εκ βαθέων εξομολόγηση.

Φωτεινή Δάρα – Πάνος Τριανταφύλλου

Το ζευγάρι έκπληξη του J2US!

«Η ζωή δεν σταματάει»

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΚ!

Ιωάννα Τούνη & Δημήτρης Αλεξάνδρου

Η γλυκιά προσμονή για τον γιο τους

 

Κωνσταντίνος Γαβάλας

«Κάθε μέρα μαθαίνω τι μπαμπάς μπορώ να γίνω»

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια, κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνεται, τιμή βιβλίου: «Εύζωνες»: €1,50)