Αυτήν την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ, «Ομήρου Ιλιάδα»: Το σπουδαίο έπος της ελληνικής γραμματείας που έχει μεταφραστεί σε όλες σχεδόν τις γλώσσες.

Η συναρπαστική ιστορία του Τρωικού Πολέμου.

Eνα από τα πιο πολυδιαβασμένα έργα παγκοσμίως.

Το αρχαίο κείμενο με τη μετάφρασή του.

Εισαγωγή, μετάφραση, περιλήψεις, σχόλια, ανάλυση και διδακτική επεξεργασία κατά ραψωδίες: Θεόδωρος Γ. Μαυρόπουλος

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Αυτή την εβδομάδα ο δεύτερος τόμος με τις ραψωδίες ι’ – π’

Η ΙΛΙΑΔΑ και η ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι η αφετηρία του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πνεύματος· είναι τα πιο παλιά λογοτεχνικά τεκμήρια, γενάρχες της ποιητικής λειτουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο· είναι δύο πολύ παλιά ποιητικά κείμενα που διατηρούν αιώνια νεότητα· είναι κείμενα μεταφρασμένα σ’ όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου και διαβασμένα όσο λίγα βιβλία στον κόσμο.

Στην έκδοση αυτή  περιέχονται εισαγωγικά για τον Oμηρο, ευρεία περίληψη της Ιλιάδας, μετάφραση σε δεκαπεντασύλλαβους στίχους, σχόλια, ανάλυση και υλικό για διδακτική επεξεργασία κατά ραψωδίες, εργασία Θεοδώρου Γ. Μαυρόπουλου, και το αυθεντικό κείμενο.

Δύο είναι οι θεματικοί πυρήνες της Ιλιάδας

Ο πρώτος είναι αυτό που προβάλλεται στην αρχή του έπους, στο «προοίμιό» του: η «μήνις», ο θυμός του Αχιλλέα εναντίον του Αγαμέμνονα, του αρχηγού της μυθικής εκστρατείας, ενός πανελλήνιου συνασπισμού, κατά της μικρασιατικής Τροίας με όλες τις οδυνηρές συνέπειες που αυτός προκαλεί. Ο δεύτερος είναι το θέμα της φιλίας του Αχιλλέα με τον Πάτροκλο, που θα κορυφωθεί με την εκδίκηση που θα πάρει ο πρώτος για τον φόνο του δεύτερου, σκοτώνοντας τον φονιά του, τον τρωαδίτη Eκτορα, τον πιο αξιόλογο απ’ όλους τους «ήρωες» αυτού του δεκάχρονου πολέμου.

Η σύνθεσή της Ιλιάδας τοποθετείται στον 8ο αιώνα π.Χ. και βασίζεται στην παράδοση προφορικής σύνθεσης και απαγγελίας ηρωικών ποιημάτων που είχε αναπτυχθεί τους προηγούμενους αιώνες. Το ποίημα, που περιγράφει κάποια γεγονότα του δέκατου και τελευταίου χρόνου της πολιορκίας της Τροίας (Ιλίου) από τους Eλληνες (Αχαιοί ή Αργείοι ή Δαναοί στο έπος), είναι γραμμένο σε δακτυλικό (ή ηρωικό) εξάμετρο σε έντεχνη ποιητική γλώσσα και αποτελείται από 15.693 στίχους.

Μαζί

Πολιτικές Δολοφονίες στην Ελλάδα

Από τον Ιωάννη Καποδίστρια και τον Γεώργιο Α’ μέχρι τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Παύλο Μπακογιάννη και τον Παύλο Φύσσα.

Ολες οι σημαντικές πολιτικές δολοφονίες από τη γέννηση του εθνικού κράτους μέχρι και σήμερα.

Μέσα από πρωτότυπο αρχειακό υλικό, πηγές της εποχής, ερευνητικές προσεγγίσεις και αναλύσεις.

Ιωάννης Καποδίστριας, Γεώργιος Α’, Χρήστος Μαλτέζος, Νικόλαος Καρφιωτάκης, Ιων Δραγούμης, Δημήτριος Γιαννακόπουλος, Θεόδωρος Δηλιγιάννης, Ηλίας Γεωργοπαπαδάκος Δημήτριος Ψαρρός, Ιωσήφ Βαρδινογιάννης, Τζορτζ Πολκ, Νικηφόρος Μανδηλαράς, Κώστας Βιδάλης, Δημήτριος Παπαρήγας, Γιώργος Τσαρούχας, Γιάννης Ζεβγός, Γρηγόρης Λαμπράκης, Παύλος Μπακογιάννης, Χρήστος Λαδάς, Σωτήρης Πέτρουλας, Παύλος Φύσσας.

Μια διαδρομή στον χρόνο και στην Ελληνική Πολιτική Ιστορία.

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Ομήρου Ιλιάδα τόμος 2ος»: €1,55)
Ακολουθήστε το στο Google News