«Ηθελα να γνωρίζω τι υπήρχε στα καλλυντικά που χρησιμοποιούσα εγώ αλλά και στα καλλυντικά που χρησιμοποιούσε η κόρη μου» λέει χαρακτηριστικά η Victoria Beckham εξηγώντας γιατί αποφάσισε να δημιουργήσει τα δικά της καλλυντικά που αντιπροσωπεύουν το πάθος της για τη βιώσιμη ομορφιά. Η Beckham είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις διασήμων, οπαδοί του Clean Beauty, που ίδρυσαν τη δική τους vegan μάρκα καλλυντικών. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες διάσημες καλλονές που αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν πανάκριβα καλλυντικά, εφαρμόζουν αγαπημένα μυστικά ομορφιάς που κοστίζουν ελάχιστα.

Josie Maran

View this post on Instagram

A post shared by Josie Maran (@dzhozimaran)


«Από παιδί άρχισα να συνειδητοποιώ την βλαβερή επίδραση των χημικών ουσιών στο δέρμα, επειδή η μητέρα μου είχε ιδιαίτερη ευαισθησία. Επειτα, όταν ήμουν έγκυος, άρχισα να προσέχω και να εξετάζω τι έβαζα στο σώμα μου. Τότε αντιλήφθηκα ότι δεν υπήρχαν καλλυντικά πολυτελείας χωρίς να περιέχουν χημικά» εξηγεί το μοντέλο, ηθοποιός και ιδρύτρια της ομώνυμης μάρκας καλλυντικών.

Liv Tyler

View this post on Instagram

A post shared by Liv Tyler (@misslivalittle)


«Δυο φορές την εβδομάδα κάνω ένα αποτοξινωτικό μπάνιο με άλατα Epsom και μαγειρική σόδα. Ο συνδυασμός τους με το ζεστό νερό, με κάνει να ιδρώνω και να αποβάλλω τις τοξίνες και όλες τις βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό μου» δηλώνει η καλλονή ηθοποιός και κόρη του τραγουδιστή των Aerosmith, Steve Tyler.

Shailene Woodley


Η ταλαντούχα ηθοποιός δηλώνει λάτρης των φυσικών τρόπων περιποίησης. Για παράδειγμα, αντί για οδοντικό διάλυμα, χρησιμοποιεί έλαιο καρύδας ή σησαμέλαιο και κάνει ελαιοκάθαρση (oil pulling) ιδανικά για 10 λεπτά. Πρόκειται για μία παραδοσιακή αγιουβερδική  συνταγή που θεωρείται πως λευκαίνει τα δόντια, δυναμώνει τα ούλα, και αντιμετωπίζει την κακοσμία του στόματος. Επίσης προλαμβάνει διάφορες παθήσεις όπως ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και την πλάκα.

Miranda Kerr

View this post on Instagram

A post shared by Miranda (@mirandakerr)


«Σύμφωνα με μία έρευνα, η μέση γυναίκα βάζει ως και 200 χημικά καθημερινά στην επιδερμίδα της. Χρόνια έψαχνα προϊόντα χωρίς επιβλαβή χημικά, αλλά με αποτέλεσμα. Όταν δεν μπόρεσα να βρω κάτι τέτοιο, αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου σειρά» εξηγεί το διάσημο μοντέλο, και ιδρύτρια της μάρκας ομορφιάς με βιολογικά καλλυντικά, KORA Organics.

Jessica Alba

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)


«Ξεκίνησα να κάνω επαγγελματικό μακιγιάζ από τα 12 μου χρόνια, λόγω της υποκριτικής. Ωστόσο, δεν μπορούσα να βρω ασφαλή, αποτελεσματικά καλλυντικά που να χαρίζουν φυσική λάμψη και άψογο φινίρισμα. Ετσι ένιωσα την ανάγκη να τα δημιουργήσω εγώ» εξηγεί η ηθοποιός και ιδρύτρια της Honest Beauty.

Alicia Keys

View this post on Instagram

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys)


«Μερικές φορές δε χρειάζεται πάνω από ένα λεπτό για να ανακουφίσουμε την ερεθισμένη επιδερμίδα μας. Επειδή όμως η καθεμία έχει τις ιδιαιτερότητές της, καλό είναι να βρίσκουμε τι ταιριάζει στον καθένα», συμβουλεύει η τραγουδίστρια και συνθέτης. Η ίδια αποκαλύπτει την DIY μάσκα ομορφιάς που χρησιμοποιεί με φρέσκια aloe vera από τη γλάστρα της και μέλι, σε αναλογία 2 προς 1.

Gisele Bundchen

View this post on Instagram

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)


Η ακμή δεν κάνει διακρίσεις, ακόμα και στα δίμετρα, διάσημα και πάμπλουτα μοντέλα. «Όταν ήμουν έφηβη, είχα σπυράκια, και κάθε φορά που κάποιος με κοιτούσε στο πρόσωπο νόμιζα ότι κοιτούσε τα σπυράκια μου. Το φαινόμενο άρχισε να υποχωρεί όταν άρχισα να χρησιμοποιώ συστηματικά μία μάσκα με άργιλο», εξηγεί.